Deputatul Ștefan Mușoiu, președintele executiv PSD Ialomița, acuzat că face campanie electorală în ziua alegerilor.

Deputatul PSD Ștefan Mușoiu a transmis pe facebook, imediat după ce a votat, un mesaj care i-a adus o plângere la Biroul Electoral Județean Ialomița.

Ștefan Mușoiu, președintele executiv al organizației județene PSD, a continuat și în ziua alegerilor atacurile social-democrate la adresa contracandidatului PNL la alegerile prezidențiale.

Acuzat mai mult sau mai puțin direct că nu este român, președintele în funcție al României a fost ținta celui de-al doilea om din PSD Ialomița imediat după ce acesta a votat.

Am votat din inimă pentru un suflet de român. Am votat cu gândul la tot ce este românesc. La religia ortodoxă a strămoșilor, la limba în care am spus primele cuvinte, la eroii neamului, la tradițiile păstrate cu atâta sacrificii. Am votat cu singurul candidat român de pe buletinul de vot, pentru că astăzi este despre România și despre viitorul ei.”, a scris pe pagina sa de socializare Ștefan Mușoiu.

În foarte scurt timp, postarea a primit numeroase ode venite dinspre membrii PSD, admirativi sută la sută la compunerea președintelui executiv PSD Ialomița.

Au fost însă și comentarii acide din partea unora care au amendat dur derapajul parlamentarului.

Așa arăta mesajul inițial postat de deputatul PSD Ștefan Mușoiu pe facebook.

Ești un rasist!!..prin mesajul tău cu subînțeles! Toți care trăiesc în România și au cetățenie română sunt români!! Apropo și eu am votat cu ?… ca psd-ul să devină o amintire cât mai repede!!?”, este unul dintre comentarii.

Ulterior, Ștefan Mușoiu a șters din postare pasajul care făcea referire la singurul candidat român de pe buletinul de vot.

PNL l-a reclamat pe Ștefan Mușoiu la BEJ

Liberalilor nu le-a picat deloc bine mesajul deplasat al parlamentarului PSD și au formulat o sesizare la Biroul Electoral Județean Ialomița.

Este o tâmpenie ce a făcut Ștefan Mușoiu. Am sesizat mai întâi telefonic și apoi în scris BEJ Ialomița cu privire la faptul că deputatul PSD face campanie în ziua alegerilor. Am cerut BEJ să sesizeze și Poliția. Ca să nu mai iau în calcul că trebuia sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru o tâmpenie, o prostie discriminatorie ce scria el acolo…”, a precizat pentru www.realitateadeialomita.net deputatul liberal Tinel Gheorghe, președintele PNL Ialomița.

În cursul zilei acesta a sesizat Poliția pentru încălcări ale legii în comunele Sinești unde primarul localității ducea cetățeni la vot cu mașina Primăriei și Scânteia, tot pentru transport electoral.

O sesizare s-a făcut și în cazul votului din comuna Valea Ciorii, de data aceasta pentru prezență în fața secției de vot și îndemn pentru votarea unui anumit candidat.

BEJ Ialomița nu știe dacă să-l sancționeze sau nu pe deputatul PSD

Judecătorul Ciprian Cristian Purice, președintele Biroului Electoral Județean Ialomița, ne-a confirmat existența plângerii.

Așteptați soluționarea pe bază de decizie care se va face după ora 18.00. Au fost convocați membrii BEJ pentru a se pronunța cu privire la sesizare. La 18.30 veți găsi pe site comunicatul nostru.”, a transmis președintele BEJ Ialomița.

La 18.45 lipsa documentului de pe site-ul instituției ne-a făcut să revenim cu un alt apel telefonic la domnul judecător Purice.

Dialogul a fost scurt și urmat de închiderea telefonului: “Dezbaterile au continuat, încă nu am ajuns la o decizie, vă rog să așteptați. Dezbaterile au fost de durată… bine, vă mulțumesc.”

Până la ora 19.00, după o oră de analiză a sesizării depusă de PNL împotriva președintelui executiv PSD, Biroul Electoral Județean nu ajunsese la o decizie.

Articolul precedentPrezența la vot la ora 16. Puțin peste 76.500 de alegători au votat în Ialomița
Articolul următorDeputatul PSD Ștefan Mușoiu, reclamat la Poliție de Biroul Electoral Județean