Schimbarea programului informatic la spitalul județean din Slobozia a adus o gaură în buget de circa 500.000 de lei.
Pierderea reprezintă contravaloarea serviciilor medicale prestat și nevalidate de Casa de Asigurări de Sănătate în luna august.
La aproximativ același număr de cazuri raportate în luna iulie, contravaloarea pierderilor a fost de doar 300.000 de lei.
Creșterea a coincis cu implementarea sistemului informatic de gestiune al spitalului, Hypocrate, a cărui mentenanță se ridică la circa 50.000 de lei lunar.
Adică de 10 mai mult față de costurile cu vechiul program. Spitalul Județean funcționează cu un deficit de peste 3 milioane de lei. Dacă ar fi fost privat, ar fi intrat în faliment.
Cooperativa Munca în Zadar
Așa s-ar putea denumi Spitalul Județean de Urgență Slobozia dacă judecăm după situația serviciilor facturate și validate de Casa de Asigură de Sănătate Ialomița în luna august a anului curent.
Pentru spitalizarea continuă s-au raportat 1437 de cazuri și s-au validat 1365 de cazuri de către CAS.
Valoarea serviciilor contractate de spitalul județean a fost de 2,6 milioane lei iar valoarea serviciilor validate și achitate a fost de 2,1 milioane de lei.
Pentru spitalizarea de zi s-au raportat 95 de servicii medicale și 504 cazuri. Au fost validate 0 servicii și 498 de cazuri , pierderea fiind de aproximativ 133.000 de lei.
De precizat este că pentru cele 95 de servicii medicale spitalul a cheltuit resurse dar n-a încasa niciun lei din cauza raportării eronate în sistem.
În luna august s-a utilizat noul program informatic, Hypocrate, program care creează multe probleme angajaților. O demonstrează creșterea exponențială a erorilor de raportare, care aduce pagube importante pentru bugetul spitalului.
În luna iulie, când se utiliza vechiul program informatic, numărul erorilor era sensibil mai mic. Astfel, la spitalizarea continuă s-au raportat în luna de referință 1441 de cazuri din care au fost validate 1405, doar 36 fiind invalidate. Adică jumătate din cazurile invalidate înregistrate în august.
Pentru spitalizarea de zi s-au raportat 204 servicii și s-au validat 202 și 527 de cazuri din care s-au validat 501. În luna iulie valoarea serviciilor contractate a fost 2,6 milioane de lei din care s-au încasat servicii în valoare de 2,3 milioane de lei.