Municipiul Slobozia va intra în carantină pentru 14 zile, începând de joi noaptea. Incidenţa cazurilor de infecție SARS-COV-2 a ajuns la 7,46 la mia de locuitori. Este al treilea oraș, după Baia Mare și Zalău, care intră în carantină.

„Prin Ordinul Comandantului Acţiunii, dl. Raed Arafat, se instituie carantinarea Municipiului Slobozia începând cu data de 13.11.2020, ora 00.00. Această decizie presupune ca din această noapte, de la miezul nopţii, Municipiul Slobozia se află în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Vă asigurăm că Primăria Slobozia, împreună cu toate instituţiile abilitate, au luat toate măsurile necesare pentru a proteja populaţia. Este important să salvăm vieţile celor dragi, respectând condiţiile impuse de carantină”, a anunţat Primăria Slobozia, pe contul de Facebook.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a propus pe 11 noiembrie carantinarea zonală Municipiului Slobozia. Propunerea CJSU prevede, printre măsurile de interes general, următoarele:

-Este interzisă intrarea și ieșirea din localitate pe alte căi decât drumurile naționale și județene.

-Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate și prevăzute în declarația pe propie răspundere.

-Este permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință și locul desfășurării activității profesionale și înapoi.

-Este permisă deplasarea pentru asigurarea de bunuri pentru necesitățile de bază, inclusiv pentru asigurarea necesităților de bunuri în interes profesional.

-Este permisă deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată.

-Sunt permise deplasările scurte în zona din jurul locuinței legate de activitatea fizică individuală, cât și pentru nevoile animalelor de companie.

-Este permisă deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat, pentru activitățile Agricole pentru îngrijirea sau administrarea unei locuințe din afara localității, pentru eliberarea de documente sau a celor necesare pentru obținerea unor drepturi.

-Este permisă participarea la programe sau proceduri de tratament

-Este permisă deplasarea pentru motive justificate precum: îngrijirea/însoțirea copiilor sau a membrilor familiei, îngrijirea unei persoane aflate în întreținere, asistența persoanelor vârstnice.

-Este permisă deplasarea pentru realizarea serviciilor de îngrijire personală

-Este permisă tranzitarea zonei carantinate de către persoane din afara localității, fără a opri în interiorul orașului.

-Este necesară completarea unei declarații pe propria răspundere din care să reiasă motivul deplasării atât pentru interiorul localității, cât și pentru ieșirea din localitate.

-Pentru deplasarea în interes profesional, cetățenii sunt obligați să prezinte personalului autorităților abilitate legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

-Pentru deplasarea în interes personal, cetățenii sunt obligați să prezinte personalului autorităților abilitate o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

– Declarația pe propria răspundere trebuie să conțină numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/locul activității profesionale, motivul deplasării, data și semnătura.

-Este interzisă circulația și formarea de grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleași familii.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, autoritățile publice locale, prin Centrul Județean pentru Comandă și Conducere a Intervențiilor (CJCCI Ialomița) a stabilit un număr de telefon și o adresă de email prin care persoanele interesate pot solicita informații legate de măsura carantinării.

Astfel, persoanele care au anumite întrebări sau probleme legate de măsura carantinării, pot solicita informații apelând numărul de telefon: 0243/251112 sau printr-o solicitare în scris pe adresa de email: [email protected]

 

.

 

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentO nouă zi cu peste 10.000 de infectări cu SARS-CoV2. Raport pe fiecare judeţ
Articolul următorStarea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile până pe 14 decembrie