Slobozia are regulament pentru terasele ilegale. După 20 de ani!

În fiecare vară, orașul Slobozia se umple de terase estivale. În această primăvară, după 20 de ani de așteptare, Consiliul Local a aprobat un Regulament pentru terasele sezoniere și permanente. În pofida prevederilor Regulamentului, terasele ilegale sunt în continuare tolerate de autorități.

Un oraș, două unități de măsură.

De 20 de ani, încoace contribuabilii din Slobozia reclamă periodic activitatea teraselor sezoniere din oraș. Și tot de 20 de ani nu se întâmplă nimic. Fie că sunt amplasat în centru, fie că sunt în cartierele mărginașe, fie în afara orașului, problemele semnalate sunt aceleași: terasele ocupă ilegal spațiile publice, poluează fonic și produc tone de deșeuri menajere care sunt răspândite, cel mai adesea, în jurul acestor locații. Laurențiu Abaza, șeful Poliției Locale Slobozia susține că legislația e deficitară: Nu putem încălca limita proprietății. Încercăm să găsim soluții și facem tot posibilul pentru a răspunde tuturor solicitărilor. Legislația rămâne însă deficitară. Sperăm ca ea să fie schimbată mai repede, iar polițiștii locali să aibă mai multe pârghii legale de constrângere. Potrivit rezultatelor unui control făcut public anul trecut, la nivelul Sloboziei au fost identificate 17 terase care încălcau flagrant legislația în vigoare.

Taxe noi da, legalitate ba

În primăvara cestui an, pentru a reglementa situația, autoritățile locale au realizat un nou Regulament pentru terasele sezoniere și permanente. Regulamentul a fost supus aprobării Consiliului Local Slobozia în luna aprilie și a fost votat cu unanimitate de voturi. Potrivit lui, terenul pentru o terasă poate fi concesionat pe o perioadă de 5 ani, cu condiția ca plata să se facă indiferent cacă terasa este deschisă sau nu. Altfel spus, principala condiție pentru amplasarea unei terase o reprezintă plata concesiunii. Deși Regulamentul stipulează o serie întreaga de obligații legate de modul de amplasare a teraselor și condițiile de exploatare a acestora, numărul teraselor estivale ilegale pare să fi crescut. Mai grav e însă că nici una dintre cele 17 terase ilegale descoperite anul trecut de către funcționarii Primăriei Slobozia nu a fost închisă.

Articolul precedentȚigarete de contrabandă confiscate la Țăndărei
Articolul următorPestă porcină la Giurgeni. Au fost introduse restricții de circulație