Salariile bugetarilor vor fi înghețate din nou. Nici angajări nu vor mai putea fi făcute la stat de la 1 mai. Totul în condițiile în care profesorii, polițiștii și alte categorii mai au de primit majorări salariale restante pentru că nu au ajuns cu veniturile la nivelul prevăzut în lege. Ba mai mult, profesorii amenință cu proteste uriașe. Între timp, liderul PSD Marcel Ciolacu vine cu o postare care ar putea isca scandal uriaș în coaliție.

Guvernul a decis înghețarea tuturor salariilor bugetarilor până la momentul în care va fi adoptată noua lege a salarizării unitare.

„Am avut o analiză asupra primului trimestru şi decizia este că este nevoie de o serie de ajustări inclusiv pe cheltuielile bugetare, mai ales cele neesenţiale. Am cerut colegilor din Finanţe să vină cu un plan de propuneri de măsuri privind reducerea cu circa 20 de miliarde de lei a cheltuielilor. Nu vor fi pe investiţii sau pe pachetul social şi economic”, a declarat pentru Profit.ro ministrul Finanţelor.

Printre măsurile pe care le pregătește Guvernul se numără și blocarea angajărilor în sistemul bugetar începând cu data de 1 mai. Cu excepția cazurilor aprobate de Guvern, restul angajărilor vor fi înghețate.

De asemenea, ordonatorii de credite vor avea limită de cheltuieli. Astfel, instituțiile nu vor mai putea cheltui pe lună mai mult decât le permite Executivul.

Articolul precedentMisiune pentru viață a jandarmilor ialomițeni
Articolul următorScene șocante la Colegiul „Ion Creangă” din București: Un elev de 16 ani a înjunghiat o profesoară