Furtunile tipice sezonului cald vor apărea în fiecare zi, cel puțin până la finalul acestei săptămâni, avertizează meteorologii.

„Când ciclonii mediteraneeni devin activi, aduc precipitații bogate în țara noastră, mai ales în regiunile vestice, zone cu depresiuni joase. Aceste tipuri de fenomene aduc, punctiform, media de precipitații a unei luni, indiferent de perioada în care ne aflăm. De la începutul lunii și până în prezent, 109 litri pe metru pătrat în Reșița. Numai astăzi au fost 51 de litri pe metru pătrat într-o oră, în condițiile în care media lunară la acel punct meteorologic este de 60 de litri pe metru pătrat. Trebuie să ne așteptăm la astfel de fenomene și în luna iunie, cea mai instabilă din an la noi”, a explicat Elena Mateescu, la un post TV.

Meteorologii spun că furtunile tipice sezonului cald vor fi zilnice, cel puțin până la finalul acestei săptămâni. 

În plus, vremea va fi extrem de instabilă.  

„Într-adevăr până la sfârșitul lunii mai discutăm în fiecare zi de o probabilitate foarte ridicată de a înregistra fenomene meteorologice extreme din perspectiva condițiilor de instabilitate atmosferică accentuată, instabilitate caracterizată prin cantități de precipitații care la nivel local vor depăși 20-25l/mp chiar 30-40l/mp”, a mai spus Elena Mateescu.  

 

Articolul precedentVIDEO S-a deschis circulația pe pasajul Drajna
Articolul următorSentinţă definitivă în cazul Caracal. Cât va sta Dincă după gratii