Polițiștii ialomiteni au intensificat în acest sfârșit de săptămână acțiunile pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomita, în colaborare cu Direcția Silvică Ialomita. Au fost instituite filtre rutiere pe drumurile publice, care vizează controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

În zilele de 11 respectiv 12 decembrie, pentru neregulile constatate au fost aplicate 114  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice precum și a altor acte normative fiind verificați și 3 agenți economici de profil.

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentBilanț coronavirus, 13 decembrie: 4.435 de cazuri noi și 121 de decese
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 126. Teleorman și-a schimbat culoarea. Dragnea, încă un motiv de suferință