În cea de-a doua seară de desfășurare a Festivalului FREELAND 2023 nu au fost înregistrate incidente deosebite,anunță IJJ Ialomița.

Sub deviza ”Consumul de droguri ne privește pe toți”, specialiștii Agenției Naționale Antidrog, alături de jandarmi, polițiști ialomițeni, 46 de voluntari și 15 agenți de pază, au desfășurat activități cu caracter preventiv pe durata desfășurării evenimentului cu privire la riscurile consumului de droguri si au fost oferite tinerilor participanți la festivalul FreeLand recomandări pentru a se distra în siguranță. Aproximativ 520 de tineri au beneficiat de informații și sprijin în domeniu.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanțe interzise.

Astfel, a fost constatată o faptă de natură penală (lovirea sau alte violențe) și au fost aplicate 9 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.200 de lei. Nu a fost oprită nicio persoană din a participa la festival.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, au fost înregistrate 7 cazuri medicale.

Echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Ialomița și al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița au acordat sprijin participanților care au prezentat afecțiuni medicale diverse (lipotimie, amețeli, cefalee, dureri abdominale). Niciunul dintre cazuri nu a necesitat transportul la spital

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentAccident grav pe Autostrada Soarelui. Intervine elicopterul SMURD
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET