Primarii vor fi instruiți să atragă fondurile UE provenite prin PNRR, scrie realitatea.net.

„Comisia Europeană a transferat astăzi, țării noastre, suma de 1,8 miliarde de euro, echivalentul a 13% din totalul de granturi alocate acestei țări din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Planul României în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență cuprinde 107 investiții în mai multe domenii și 64 de reforme.

România va primi, în total, 29,2 miliarde EUR, pentru finanțarea unor investiții și reforme ambițioase, care vor transforma profund economia și societatea noastră.

PNRR este un program important pentru că ne propunem să rezolvăm într-un timp relativ scurt probleme care trenează de mult timp, însă în exercițiul financiar 2021-2027, România poate accesa și alte proiecte. Reamintesc faptul că țara noastră a obținut 80 de miliarde de euro în urma negocierilor cu Comisia Europeană, pe perioada 2021-2027.

Voi demara, în scurt timp, o serie de informări ale administrațiilor locale astfel încât primarii să înceapă să acceseze fonduri atât din PNRR, cât și din alte programe, astfel încât gradul de absorbție să fie cât mai mare.

Ne dorim să fie atrași cât mai mulți bani, însă din calitatea mea de ministru voi fi foarte atent ca acești bani să fie cheltuiți în folosul oamenilor în domenii esențiale precum sănătate, educație, infrastructură, exact ceea ce așteaptă românii de la noi”, a transmis Dan Vîlceanu.