Primarul Adrian Nicolae Mocioniu a adunat şi tăiat până a stabilit un buget de 0 lei pentru reabilitarea şi modernizarea străzilor din municipiul Slobozia.

Proiectul de buget pe anul 2019 propus de primarul Adrian Nicolae Mocioniu aduce o veste cumplită pentru proprietarii de autovehicule din municipiul reşedinţă de judeţ. După calculele făcute de şeful Primăriei, pentru astuparea gropilor din asfalt suma pusă la dispoziţie în bugetul local este 0!

Primăria Slobozia a ajuns la fundul sacului şi aruncă în aer lista de investiţii pentru ca salariile să rămână la valoarea de anul trecut. Cum nu mai sunt bani în visteria locală, pentru reabilitarea şi modernizarea străzilor nu se alocă niciun leu în 2019!

În aceeaşi notă, municipalitatea alocă la mişto bani pentru extinderea străzilor municipiului reşedinţă de judeţ. În lista de investiţii ataşată la bugetul pe anul acesta suma este de 2.500 lei, a şaptea parte din salariul lunar al primarului Adrian Nicolae Mocioniu!

Lista de investiţii este mai scurtă ca niciodată

Proiectul de buget pe anul 2019 în municipiul Slobozia impresionează neplăcut prin subţirimea obiectivelor cuprinse în lista de investiţii anuală. Fonduri generoase se alocă pentru parcarea subterană fără acces auto, cu precizarea că aproape integral cele 2 milioane lei alocate provin dintr-un credit bancar la care slobozenii achită rate, dobânzi şi comisioane pentru „doar” 20 ani!

O alocaţie bugetară de 3,9 milioane lei va acoperi modernizarea staţiei de tratare a apei ce are fluctuaţii mari la parametri de calitate şi care, în dese rânduri, s-a dovedit a fi nepotabilă din cauza depăşirilor înregistrate la trihalometani.

Pe locul 3 al investiţiilor este modernizarea reţelei de utilităţi stradale în cartierul Gării Noi, aproape 6,8 milioane lei, dar aici banii vin de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

205.200 lei salariul anual al primarului Mocioniu

Capitolul investiţiilor noi este penibil de modest şi, cumulat, viitoarele obiective abia adună împreună un cost de 110.000 lei, adică puţin peste jumătate cheltuiala anuală cu salariul primarului Adrian Nicolae Mocioniu care ajunge la 205.200 lei!

Lista de investiţii arată, negru pe alb, că pentru asfaltarea străzilor din municipiul Slobozia nu sunt prevăzuţi bani în anul 2019!

Dacă anul trecut municipalitatea a alocat „firimituri” pentru refacerea carosabilului, anul 2018 se dovedeşte a fi fost minunat în comparaţie cu anul 2019.

„Reparaţiile şi modernizarea străzilor în municipiul Slobozia”, prin DADP Slobozia, au o prevedere bugetară de 0 (zero) lei! Ca să nu se spună că nu dă ceva, primarul Adrian Nicolae Mocioniu a trecut pentru „Extinderea şi reabilitarea străzilor în municipiul Slobozia” suma de 2.500 (două mii cinci sute) lei! Cam cât pentru un camion de piatră ori câteva roabe de mixtură asfaltică.

Lista de investiţii pe anul 2019 este „siluită” atât de grosolan pentru a se evita reducerea cu 20% a salariilor angajaţilor Primăriei Slobozia sau destituirea a o cincime din personal. Un prim semn de criză financiară la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ se anunţa încă de la sfârşitul anului trecut, atunci când s-a decis îngheţarea salariilor din 2019 la nivelul celor de anul trecut.

În acest moment primarul Adrian Nicolae Mocioniu are un salariu lunar de 17.100 lei, cei doi viceprimari sunt retribuiţi cu 15.200 lei fiecare iar administratorul public Gheorghe Puia, omul de încredere al primarului, are un salariu lunar de „doar” 13.300 lei.

 

Articolul precedentSpitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a primit cu indulgenţă un punct în plus de la ministrul sănătăţii
Articolul următorUnirea Slobozia înscrie doar o dată la Chiscani dar ratează o duzină de ocazii