Primarul Vieriu va deveni măturător

Procesul în care primarul comunei Grindu, Costel Vieriu, a fost judecat pentru luare de mită s-a încheiat. În decembrie 2018 el a fost prins în flagrant când primea mită de la un om de afaceri suma de 30.000 de lei pentru atribuirea unui contract de lucrări. Anterior el mai încasase un comision de 15% cu ocazia încheierii unui contract de lucrări

Flagrantul s-a produs la data de 29 noiembrie 2019, o zi mai târziu primarul fiind reținut pentru 24 de ore și prezentat în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Magistrații au decis să-l plaseze în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Condamnat să măture

În timpul urmăririi penale primarul Vieriu și-a recunoscut fapta. El a fost condamnat de Tribunalul Ialomița la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității, informează independentonline.ro Mai exact edilul urmează să deservească în calitate de măturător curtea bisericii din Grindu și curtea școlii.

Judecătorii au decis să confiște din conturile primarului suma de 41.000 de lei, sumă ce reprezintă mita încasată. Ca pedeapsă complementară primarul nu va putea ocupa o funcție publică vreme de 4 ani. Costel Vieru este membru PSD.

Articolul precedentHCM Slobozia a pierdut amicalul cu Gloria Buzău, echipă de Liga Florilor
Articolul următorFetele de la echipa secundă Dunărea Brăila, prea mici pentru un adversar atât de mare