Agentul Caloianu amendează la (și cu?) capul gol. (sursa : facebook.com)

Un fost asistent veterinar, devenit polițist la apelul bocancilor (a se citi recrutat din sursă externă) a împărțit 2000 de amenzi în doar câteva luni de zile. IPJ Ialomița efectuează verificări, potrivit săptămânalului Independent.

Agentul de poliție care a transformat peste jumătate din locuitorii comunei Gheorghe Lazăr în contravenienți se numește Lucian Caloianu. În câteva luni de zile omul legii l-a depășit pe omologul lui din Las Fierbinți și a reușit să întocmească circa 2000 de procese verbale de contravenție. Amenzile nu sunt contestate de cetățeni pentru că aceștia nu au bani să se judece cu IPJ Ialomița.  Primăriile se încarcă astfel cu venituri pe care nu le pot încasa niciodată.

Cazul a ajuns pe masa superiorilor săi de la IPJ Ialomița, care analizează mai multe plângeri făcute de cetățeni împotriva fostului asistent veterinar. Oamenii susțin că au fost cazuri când Robi de Gh. Lazăr a împărțit amenzi doar pentru că oamenii nu treceau strada pe trecerea de pietoni, în condițiile în care în comună nu există astfel de marcaje rutiere.

Cazul de la Gheorghe Lazăr nu-i unic. În comunele din Balta Ialomiței, periodic, polițiștii amendează zeci de cetățenii pentru astfel de delicte. În cele mai multe cazuri sunt indicate în procesele verbale abateri săvârșite de pietoni. La Făcăeni o bătrână a fost amendată pentru că circula pe carosabil în condițiile în care pe porțiunea respectivă nu era amenajat trotuar.

În alte cazuri a fost sancționat un cetățean pentru traversarea prin loc nepermis, cetățeanul respectiv locuind la circa 3 kilometri de singura trecere de pietoni din comună. Primarii se trezesc pe cap cu sute de amenzi administrate aiurea unor oameni săraci. Amenzile nu pot fi încasate, iar oamenii nu le pot contesta deoarece nu au bani să meargă la instanțe și să angajeze avocați.

Surse din cadrul IPJ susțin că agenții de la poliția rurală se comportă așa deoarece asupra lor se pune presiune pentru îndeplinirea planului de amenzi trasat de la Ministerul de Interne. Fenomenul a fost satirizat în serialul Las Fierbinți.

 

Articolul precedentFără contracte de deszăpezire pe două treimi din judeţul Ialomiţa. Ca plan de rezervă se va apela la tractoriştii din judeţ!
Articolul următorMinisterul Educaţiei pierde procesul cu inspectorul şcolar general destituit în urma unui calificativ acordat incorect