foto-infoialomita.ro

Pentru că a susținut guvernul Orban, Partidul Mișcarea Populară (PMP) ar putea avea un subprefect în județul Ialomița.

Ca parte a acordului de susținere a guvernului încheiat cu liberalii, PMP va primi 12 posturi de secretar de stat, 2 prefecți și 20 de subprefecți. În Ialomița, obținerea postului de subprefect de către PMP este condiționată de schimbarea prefectului în funcție, Gigi Petre.

Asta depinde de susținerea pe care ALDE, care are un protocol de colaborare cu PNL, o acordă prefectului în funcție, Gigi Petre. Președintele PNL, deputatul Tinel Gheorghe, a declarat că schimbarea prefectului și subprefectului reprezintă o prioritate. Dar a admis că schimbarea subprefectului este o mișcare mult mai simplu de făcut.

Surse din PNL susțin că Orban a anunțat șefii de organizații că până pe 24 noiembrie nu se va schimba niciun prefect. Abia după alegeri vor fi înlocuiți prefecții și subprefecții din toată țara.

Senatorul Gabi Ionașcu, președintele PMP Ialomița, a confirmat faptul că va putea nominaliza un subprefect. Acesta este Drima Sorin Dumitru, care în prezent este funcționar public la Primăria Urziceni. Ionașcu spune că a fost nevoit să aleagă un candidat care să aibă calitatea de funcționar public, ceea ce i-a redus mult opțiunile.

Articolul precedentBraconier cu pești de dimensiuni impresionante, depistat întâmplător de polițiști în trafic
Articolul următorExclusiv Ludovic Orban: Președintele Casei de Pensii a intrat în concediu medical. Iresponsabil! Sunt întârzieri la calcularea pensiilor