Toată administrația politică PSD s-a strâns pe 15 mai să inaugureze electoral podul de la Dridu. După trei săptămâni el este aproape distrus de viituri!

Gheorghe Tinel, deputat și președintele organizației județene PNL Ialomița, a anunțat că va formula o plângere penală împotriva lui Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Parchetul Ialomița trebuie să facă lumină în povestea finanțării lucrărilor la podul rutier de peste râul Prahova, din zona localității Dridu, investiție ce a primit bani atât de la bugetul județean cât și de la bugetul de stat.

Inaugurat în plină campanie electorală de administrația județeană PSD, podul de la Dridu a cedat la doar trei săptămâni de la darea în folosință după aproape opt ani în care circulația rutieră și pietonală au fost interzise.

Așa arată podul de la Dridu la doar trei săptămâni de la inaugurarea de către Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița. (FOTO: Gazeta de Urziceni)

Apele umflate ale râului au curățat malurile de pământ neconsolidate cu ciment și intrările pe pod au avut de suferit. Cu structura de rezistență serios afectată, la ambele capete asfaltul s-a lăsat iar muncitorii au fost chemați de urgență să completeze găurile cu pietriș și apoi să asfalteze din nou. Din cauza craterelor de dimensiuni impresionante circulația pe pod a fost restricționată la o singură bandă.

Este jaf din bani publici și vinovații trebuie să plătească!

Deputatul PNL Tinel Gheorghe a anunțat că organizația județeană va formula o plângere penală împotriva lui Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, instituție ce a comandat, supravegheat, și plătit lucrarea.

Este o investiție foarte importantă și foarte scumpă pentru județul Ialomița. Scumpă pentru că la noi banii sunt valoroși și nu este normal să ne batem joc de ei așa, în stil grobian, pesedist. Este o batjocură la adresa cetățenilor care plătesc taxe și impozite în județ.”, a declarat parlamentarul liberal.

Tinel Gheorghe anticipează că în scurt timp circulația pe pod va fi oprită în totalitate pentru ca lucrările de consolidare să fie reluate de echipa de constructori ce predaseră investiția ca funcțională în data de 15 mai.

Așa se întâmplă când lucrările sunt făcute prost și pe bani mulți. Sunt peste o sută de miliarde de lei vechi cheltuiți pentru o lucrare ce a fost licitată inițial la o treime din această sumă. Organele abilitate ale statului ar trebui să verifice lucrarea, este vorba de bani publici. Râul Prahova a spălat pământul iar Victor Moraru a spălat banii. Vom formula o plângere penală!”, a anunțat președintele PNL Ialomița.

El a mai adăugat că s-a ajuns în această situație și pentru că diriginte de șantier a fost inginerul Isdrăilă Ion. Acesta a încasat prin Întreprinderea Individuală Isdrăilă Ion 59.000 lei, plus TVA, pentru a supraveghea din punct de vedere tehnic realizarea podului de la Dridu. În același timp, de anul trecut, același Isdrăilă Ion este angajatul Asociației de Dezvoltare a Consiliului Județean Ialomița.

Dirigintele de șantier din subordinea lui Moraru este vinovat de ce se întâmplă acum la Dridu. Diriginte de șantier a fost un domn inginer Isdărilă care de aproape un an este și angajatul Consiliului Județean Ialomița, un vădit conflict de interese. ”, a mai spus Tinel Gheorghe.

Reparațiile la podul de la Dridu au început acum aproape opt ani, au fost abandonate de două rânduri de constructori, iar podul ce trebuia refăcut cu 3,5 milioane lei a ajuns să coste la final 10,4 milioane lei, fonduri de la bugetul județean dar și de la bugetul național prin celebrul program PNDL.

Articolul precedentCodrin Ștefănescu, acuzat de trafic de influență la Slobozia!
Articolul următorVremea capricioasă a favorizat înmulțirea necontrolată a țânțarilor în Slobozia