Parcarea subterană construită în Slobozia nu are intrare. Lucrările de execuție au fost oprite în urmă cu un an. Administrația locală caută soluții pentru identificarea unei firme noi care să permită finalizarea acestora. Octagon Contracting & Engineering SA, firma care a inițiat execuția lucrărilor, se opune realizării unei noi soluții tehnice.

Orașul Slobozia a inițiat lucrările de execuție pentru parcarea subterană din fața Primăriei în anul 2014. Valoarea investiției a fost estimată la 37 de milioane de lei, iar execuția lucrărilor ar fi trebuit să dureze 36 de luni. După 4 ani investiția se apropie de final, dar parcarea nu are…intrare! Execuția acestei intrări a fost sistată în urmă cu un an ca urmare a unei sesizări a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Oficialii Episcopiei au fost deranjați la momentul respectiv de metoda tehnică utilizată pentru consolidarea terenului. Concret, Octagon Contracting & Engineering SA consolida terenul cu ajutorul unor palplanșe bătute în sol. Reprezentanții Episcopiei au susținut că zgomotul și zguduiturile create au afectat structura de rezistență a clădirilor din jur. Printre acestea se numără și sediul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

După blocarea lucrărilor de execuție, administrația locală a decis să astupe groapa creată pentru intrare. Motivul oficial al deciziei a fost că în acest fel conservă investiția realizată până la acel moment. În realitate, finalizarea lucrărilor este blocată de refuzul firmei Octagon Contracting & Engineering SA, firma asociată ACM 4 București-antreprenorul general al lucrărilor, de a schimba soluția tehnică inițială.

Primarul orașului Slobozia, Adrian Mocioniu, declară public că situația este sub control. Surse administrative susțin însă că negocierile au eșuat și administrația locală se pregătește să acționeze în instanță firma Octagon Contracting & Engineering SA pentru rezilierea contractului. În cazul în care acest scenariu se va concretiza, lucrările de finalizare a intrării în parcarea subterană se amână cu cel puțin un an.

Reamintim că investiția în reabilitarea Pieței Revoluției din Slobozia, din care face parte și parcarea subterană, a fost un proiect care s-a derulat inițial cu finanțare europeană. După ratarea termenului final de execuție, anul 2016, administrația locală a contactat un credit de 25, 4 milioane de lei la Trezoreria Statului. Creditul este folosit pentru finanțarea lucrărilor restante.

Articolul precedentSpitalul Slobozia cedează presiunilor Hipocrate
Articolul următorBugetul municipiului Slobozia, cheltuit pentru funcționare