Compania Midas a luat naștere în 1993, la Urziceni, din inițiativa a trei acționari: Dan Pavunev, Thomas Schuster și Mircea Maftei. Numele companiei, inspirat din inițialele celor 3 fondatori a produs o interesantă analogie cu Regele Midas, care transforma tot ce atingea în aur. Iar analogia s-a dovedit a avea acoperire în realitate.

După câțiva ani de încercări Midas a devenit un jucător important pe piața producției industriale, desfășurând activități de transporturi, servicii  pentru telecomunicații, comerț cu echipamente electronice și electrotehnice, dezvoltări imobiliare, dezvoltări și construcții de centrale eoliene și fotovoltaice, furnizare de energie  și, nu în ultimul rând, producție de stații de pompare pentru apă potabilă sau apă uzată.

Astăzi Midas este un grup de firme format din trei companii, fiecare dintre ele devenind lideri de piață în domeniile lor de activitate: Spedition Midas, Midas Expert Distribution și Midas Water Tehnology.

Sub  certificarea  TUV Rheinland,  prezentă aici de mai bine de 10 ani, Midas produce și livrează acum către clienți externi și către piața românească elemente inductive, subansamble electronice complexe si aparate electronice industriale, echipamente medicale și relee pentru calea ferată, tablouri de automatizare  sau stații de pompare complet echipate.

În cei 3500 de metri pătrați de spațiu de producție se fabrică produse care echipează aeronavele  Airbus, componente pentru echipamentele de siguranță feroviară Siemens, centrale termice  Vaillant, Viesmann  sau Junker Bosch .Midas Water Technology este autorizată de concernul german Wilo  pentru fabricarea completă a stațiilor de pompare complet automatizate. Compania a implementat de-a lungul timpului mai multe brevete de invenție și modele industriale, multe dintre ele proprii, altele cesionate.

Produs marca MIDAS – primul Gateway  Ethernet proiectat și fabricat în România

Din multitudinea de produse  care se fabrica aici, alături de produsul de succes care  se vinde de mai bine de 15 ani si anume Midas AnAir fabricat în diverse variante, de releele inteligente pentru calea ferată, Midas lansează  anul acesta primul Gateway de internet proiectat și fabricat în România.

Compania a dezvoltat un modul Gateway ce asigura conversia de protocol cât si hardware de la Ethernet la RS485 (interfața fizica serială). S-a plecat de la ideea unui produs simplu de configurat, simplu de utilizat si robust industrial. Rezultatul a fost un echipament de mici dimensiuni care asigură punți de legătură atât hardware cât și software pentru diverse subsisteme ce au implementate diverse medii de comunicare.

Dispozitivele pentru dezinfecția aerului şi a suprafețelor marca MidasAnAir®, sunt fabricate de mai bine de 15 ani sub un brevet de invenție românesc și dispun de o capacitate de distrugere în proporție de până la 99% a  microorganismelor din componența aerului (bacterii, fungi, ciuperci, protozoare, drojdii), înlăturând eficient mai multe tipuri de viruși.

MIDAS în cifre

Cu 229 de angajați Midas contribuie la bugetul de stat și bugetele locale cu peste 1,5 milioane de euro. Pachetul salarial în cadrul companiei depășește suma de 5000 de lei/angajat.

În cei 25 de ani de activitate MIDAS a atins câteva recorduri remarcabile:

– A prelucrat 1.000.000 km de sârmă, ceea ce înseamnă o viteză medie de bobinaj de 50-60 km/h, operațiune executată cu mașini automate.

– Dispozitivele pentru dezinfecția aerului produse de Midas au purificat 1 miliard de metri cubi de aer.

– Camioanele companiei au parcurs până acum 10 milioane de kilometri

– Stațiile de pompare construite pentru firma Wilo au pompat mai multe milioane de metri cubi de apă.

(Advertorial)

 

 

Articolul precedentDrumuri județene închise, localități fără energie electrică
Articolul următorDrumurile județene s-au închis