Meteorologii vin cu știri ceva mai bune, după cele câteva zile în care ploile torențiale au făcut prăpăd în multe zone ale țării. Precipitațiile își vor restrânge atât aria de acoperire, cât și intensitatea, dar doar pentru câteva zile, după care vremea redevine instabilă.

Până la ora 10:00 este în continuare valabil un cod portocaliu în județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu și Alba și în zona de munte a județelor Timiș, Cluj, Arad, Bihor, Argeș, Dâmbovița, Brașov și Prahova vor fi averse torențiale și izolat căderi de grindină. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Până la ora 12:00 este în continuare valabil un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

„După încheierea acestor avertizări, vom avea parte de 2 zile ceva mai liniștite, dar din a 2-a jumătate a săptămânii vor fi din nou ploi, mai ales în sud-vest, dar nu de aceeași intensitate. Temperaturile se vor situa între 26-28 de grade Celsius, deci mai mici decât normale perioadei. În București, este puțin probabil să ploua până vineri, însă în weekend crește probabilitatea de a avea precipitații,” a declarat la Realitatea Plus meteorologul ANM Meda Andrei.

Articolul precedentElevii revin în bănci, după 3 săptămâni de grevă generală. Există în continuare dascăli care ar fi vrut ca protestul să continue
Articolul următorKylian Mbappe nu-şi va prelungi contractul scadent în 2024