Elevii revin în bănci, marţi, după mai bine de trei săptămâni de grevă generală în Educație. Excepție o fac doar cei aflați  în   clasele terminale, care se pregătesc de examenele naționale. Deși greva a fost oficial suspendată, la nivelul întregii țări există în continuare dascăli nemulţumiţi de rezultatele negocierilor şi care ar fi vrut ca protestul să continue.

Elevii revin în bănci pentru ultima săptămână din anul şcolar 2022 – 2023, la finalul a mai mult de trei săptămâni de grevă, iar cadrele didactice trebuie să finalizeze procedurile de încheiere a situaţiilor şcolare, relatează News.ro.

Elevii de clasa a XII-a au finalizat cursurile în 2 iunie, în plină grevă din educaţie, iar cei de clasa a VIII-a în 9 iunie. Şi cei de clasa a XII-a şi cei de clasa a VIII-a se pregătesc acum de examene.

Primii ar fi trebuit să fie cei de clasa a XII-a, care în această săptămână ar fi trebuit să susţină probele orale. Din cauza protestului, acestea vor fi echivalate cu mediile din liceu, iar elevii vor susţine probele scrise începând din 26 iunie.

Elevii de clasa a VIII-a vor susţine examenele la datele programate iniţial – 19 şi 21 iunie.

Finalul de an şcolar este nu doar strâns pentru cadrele didactice, dar şi exgtrem de tensionat. Mulţi dintre sindicaliştii din sistem ar fi vrut ca protestul să continue, nemulţumiţi de rezultatul negocierilor.

După ce liderii sindicaliştilor au anunţat stingerea conflictului de muncă s-a vorbit despre trădare, iar unii dintre dindicalişti au reclamat că nu au fost consultaţi.

La Iaşi, sindicaliştii au mai fostb odată consultaţi luni seară, după ce federaţiile din educaţie anunţaseră renunţarea la protest. După voturile exprimate, s-a constatat că doar 35% dintre membrii de sindicat mai susţin greva generală, aşa că şi Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi a anunţat stingerea conflictului.

Articolul precedentStatul subvenționează fermierii, dar nu verifică otrava. Ce pericole se ascund în alimentele populare
Articolul următorMeteorologii anunță că vremea se îndreaptă, dar numai pentru câteva zile. Când revin ploile și fenomenele extreme?