La Spitalul Județean de Urgență din Slobozia intervențiile chirurgicale efectuate de medicii ortopezi se realizează cu scule potrivite pentru instalatori sau mecanici. O atestă imaginile puse la dispoziția noastră de un cadru medical, oripilat de modul în care sunt tratați pacienții în acest spital.

Chei fixe ruginite pe post de instrumentar medical

În imaginile surprinse de sursa noastră, un medic încearcă să scoată  un colier ortopedic unui pacient în vârstă de 70 de ani. Intervenția are loc în blocul operator al spitalului din Slobozia și a fost realizată cu circa 2 săptămâni în urmă.

Dincolo de maniera în care lucrează medicul, ce pare a executa operațiuni tipice pentru un service auto, ceea ce scandalizează este instrumentarul utilizat. Sursa noastră a fotografiat uneltele medicului înainte de efectuarea intervenției. Sunt scule utilizate de instalatori și mecanici, ruginite deja și puse în pungi de plastic după sterilizare.

Sursa noastră a surprins un lighean din material plastic amplasat strategic în mijlocul sălii de operație, dar și linoul sanitar putrezit de pe podeaua blocului operator.

Podeaua blocului operator

În astfel de condiții se lucrează la acest spital, care beneficiază an de an de alocări importante pentru investiții de la Consiliul Județean Ialomița. Numai anul trecut spitalul a făcut achiziții de peste 1 milion de euro, conform listei aprobate de consilierii județeni. Managerul spitalului, Mariana Iancu, refuză să pună pe site-ul instituției contractele de achiziții, deși legea o obligă.

Articolul precedentSituaţie critică la Unirea Slobozia: doar Consiliul Judeţean poate salva echipa de fotbal!
Articolul următorUnirea Slobozia câştigă chinuit pe teren propriu cu SC Popeşti Leordeni