Las Fierbinţi îşi face mega-studio pe 35 hectare la Fierbinţi

16 milioane euro ar urma să coste viitoarea investiţie făcută de producătorii serialului de succes Las Fierbinţi pe un teren al Primăriei. Lucrările trebuie finalizate în 3 ani şi ar aduce doar din impozitele pe clădiri venituri de milioane de lei la bugetul local.

Primăria Fierbinţi Târg scoate la licitaţie un teren de aproape 35 hectare după ce acesta a fost solicitat în vederea construirii unui mare complex cinematografic.

Cele patru loturi au acces la utilităţile publice (alimentare cu apă, canalizare şi alimentare cu energie electrică) şi sunt puse la dispoziţie pentru cel puţin 49 de ani printr-o licitaţie publică de la un preţ de pornire de 600 lei/hectar/an.

Concesionarul este obligat să ridice un complex de studiouri de filmare echipate pentru producţia internaţională de cinema, un complex de birouri de producţie, spaţii anexe, restaurant, spaţii cazare, un platou exterior pentru producţia de decoruri cinema şi televiziune, un atelier de construcţii decor şi depozite pentru costume, recuzită, echipamente de filmare.

Gură de oxigen pentru un oraş sufocat de un credit bancar

Terenul scos acum la licitaţie este situat în spatele fostei ferme de creştere a porcilor din localitate. Primăria l-a avut concesionat unei societăţi ce intenţiona să confecţioneze panouri fotovoltaice dar aceasta a dat faliment.

„Toată investiţia de 16 milioane de euro trebuie finalizată în următorii trei ani şi ar aduce la bugetul local 3 milioane lei doar din impozitarea clădiriilor. Adăugaţi apoi impozitele aferente forţei de muncă ce intră la bugetul local. Pentru noi ar fi o gură de oxigen ce ne-ar scoate din multe necazuri.”, calculează beneficiile investiţiei primarul Dobre Pîrvu.

Bugetul propriu al oraşului Fierbinţi-Târg este în prezent de doar 1,9 milioane lei. Mai bine de jumătate din ce se colectează de la contribuabili, 1,2 milioane lei pe an, acoperă costurile unui credit contractat de fostul primar PSD Iusein Iuksel pentru lucrări la campusul şcolar din localitate. 400.000 lei reprezintă costul utilităţilor publice iar restul de bani abia acoperă cheltuielile cu salarizarea şi funcţionarea Primăriei.

 

 

 

Articolul precedentCât mai costă un kilometru de drum judeţean reabilitat? Un fleac, jumătate de milion de euro!
Articolul următorSenatorul PMP Gabi Ionașcu: „PSD periclitează stabilitatea economiei”