La un pas de moarte pentru o fișă medicală. La Philos, Slobozia.

philos
Centrul Medical Philos

Un cetățean care încerca să își facă o fișă medicală la Centrul medical Philos, din Slobozia a făcut un atac de cord în timp ce aștepta la coadă la cabinete.

Cazul relatat de independentonline.ro este cu atât mai interesant cu cât omul a suferit afecțiune la scurt timp după ce medicul de specialitate de la Philos îi făcuse un examen EKG.

Incidentul s-a petrecut miercuri, 8 august, iar omul a fost salvat de o echipă medicală de la ambulanță sosită la fața locului după un apel la 112. Norocul omului a fost că printre clienții centrului medical se afla și Cornel Dinu, angajat al SMURD. El i-a acordat primul ajutor victimei.

philos
Nea Ilie era să-și găsească sfârșitul la Philos (foto independentonline.ro)

Potrivit sursei citate asistentele centrului medical n-au fost în stare nici măcar să dea o mână de ajutor salvatorului. Trusa medicală de urgență adusă de una ele era incompletă, din ea lipsind balonul  de resuscitare. Un accesoriu care pe piață costă 30-40 de lei și pe care proprietarii clinicii n-au catadicsit să-l achiziționeze deși fac bani  cu vagonul din ștampilarea fișelor medicale.

Sursa citată relatează că asistenta de la serviciul de ambulanță a ratat de 3 ori vena pacientului în încercarea de a-i face acestuia o injecție cu adrenalină. Medicul de la serviciul de ambulanță a reușit să stabilizeze pacientul, care a fost trimis la un spital din București. Spitalul județean de la Slobozia n-a avut ce să-i facă.

Publicația citată susține că la Philos fișele medicale se eliberează fără ca medicii ale căror parafe sunt aplicate pe documente să examineze solicitanții. Treaba este făcută de asistente iar „atențiile” reprezintă o metodă clasică de optimizare a timpilor de așteptare.

Centrul medical Philos este autorizat pentru întocmirea fișelor medicale pentru permise auto sau permise de armă dar și pentru servicii de medicina muncii.

Prețul unei fișe medicale este de 150-200 de lei. Clinica este patronată de medicul specialist Gheorghe Filora Constanța.

Până în 2012 Gheorghe a fost șefa laboratorului de analize din Spitalul Județean Slobozia. În paralel  deținea și un laborator privat de analize, care funcționează din 1992 pe firma Philos Impex.

În perioada în care Gheorghe se ocupa de laboratorul din spital controalele externe de calitate arătau că analizele efectuate aici  aveau abateri și de 30%. Demisia sa de la spital a survenit după ce conducerea instituției i-a cerut să opteze între acționariatul firmei care operează laboratorul privat și conducerea laboratorului de stat.

Articolul precedentHoți din Călărași prinși cu polițiștii mascați la Amara
Articolul următorPesta porcină africană se extinde în Ialomiţa: încă două localităţi rămân fără porci