Președintele Iohannis urgentează rotativa și spune că nu este loc de alte negocieri și trageri de timp. Șeful statului a reiterat faptul că agreează varianta protocolului semnat la începuturile Coaliției.

„Cert este că, imediat după ce se inițiază procedura, adică depunerea mandatului premierului Ciucă, voi iniția următorii pași. Nu am niciun interes să trag de timp și să apară sincope. Această rotație trebuie să aibă loc rapid, corect, cum se spune pe scurt, sticlă. Nu e loc de tras sfori și negocieri, ci de ce anume și-a însușit Coaliție de la început”, a declarat președintele țării.

Virgil Guran „Nu cred că vom rămâne într-o criză politică după plecarea lui Ciucă”

Vicepreședintele PNL este ferm convins că, după depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă nu va exista o criză politică.

„Nu vor fi lupte politice suntem maturi. Până vineri nimeni nu poate spune cert. Fiecare partid are o anumită gândire, dar se va ajunge la un rezultat logic prin diplomație”, spune Virgil Guran legat de schimbarea premierilor.

Liberalul a lăsat să se înțeleagă că, totuși, UDMR va rămâne la guvernare, iar dacă nu o va face, atunci portofoliile ar trebui ocupate de un membru PNL.

„Referitor la Ministerul Dezvoltării este de văzut. În cazul în care UDMR vrea să meargă în continuare alături de Coaliție, iar asta vedem mâine la consultările de la Cotroceni, este foarte posibil să rămână la ei, dacă nu, e clar că e nevoie de un ministru de la noi sau de la PSD. Până vineri nimeni nu poate spune cert. Fiecare partid are o anumită gândire, dar se va ajunge la un rezultat logic prin diplomație.

Articolul precedentCel mai toxic fruct de pe piață – alertă alimentară: este plin de pesticide!
Articolul următorFetești. Donează sânge. Dăruiește viața