Un top făcut de Enviromental Working Group (EWG) a dezvăluit un clasament al celor mai nocive fructe şi legume, în funcţie de nivelul de pesticide descoperit.

În ultimii ani, merele au fost fructele de pe piaţă cu cele mai multe pesticide. Anul acesta, însă, căpşunile conduc în topul alimentelor tratate cu pesticide. Agricultura industrială se bazează pe substanţele chimice care apără recoltele de dăunători, dar acestea sunt periculoase şi pentru sănătatea noastră.

Deşi sunt o sursă bogată de antioxidanţi, căpşunile care se găsesc în magazine conţin cea mai mare cantitate de pesticide. Potrivit EWG, 98% din mostrele de căpşuni examinate de autorităţile sanitare au prezentat urme de pesticide. Peste 40% dintre acestea conţineau chiar şi 10 sau mai multe pesticide, cu unele dintre ele prezentând urme de 17 tipuri de pesticide.

Deşi căpşunile iau titlul pentru cel mai nociv fruct, acestea nu sunt singurele la care trebuie să fiţi atenţi. Pe lista celor 12 cele mai nesigure alimente care se află printre preferatele românilor sunt şi merele, cu cel puţin un tip de pesticide în 98% dintre mostrele testate şi cartofii, care conţin cea mai mare cantitate de pesticide dintre alimentele testate. 

Topul fructelor care conţin cele mai multe pesticide:

2. Mere

3. Nectarine

4. Piersici

5. Struguri

Articolul precedentNicolae Ciucă a confirmat că vineri își depune mandatul: „Până luni voi decide dacă rămân în Guvern” – Ce bani ar urma să primească profesorii după ultima ședință de Guvern
Articolul următorIohannis a dat semnalul: „Nu e loc de tras sfori și negocieri. Rotația trebuie să aibă loc rapid, corect. Pe scurt: sticlă!”