Pompierii militari ialomițeni au fost alertați marți, 24 august,la ora 13.15, să intervină la un incendiu de vegetație uscată izbucnit  între cartierul Bora din Municipiul Slobozia și comuna Ciulnița.

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stins incendii cu apă și spumă, o autospecială de tip Cisternă, două autospeciale de primă intervenție și comandă.
Din cauza extinderii rapide a incendiului pe o suprafață din ce în ce mai mare, au fost solicitate, în sprijin și două autospeciale de stins incendii cu apă și spumă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Barbu Știrbei,,  al județului  Călărași.

În jurul orei 14.20, pompierii militari ialomițeni, au fost solicitați  să intervină la încă un incendiu de vegetație uscată, izbucnit la ieșirea din cartierul Bora al Municipiului Slobozia,  zona fostului CAP.  La fața locului s-a deplasat o autospecială de stins incendii, în sprijin s-a deplasat  și o autospecială de primă intervenție și comandă.
Pompierii militari au fost sprijiniți de autoritățile locale din Ciulnița cu cinci utilaje, patru tractoare și o cisternă, D.A.D.P.  Slobozia venind în sprijin cu alte patru utilaje și patru lucrători cu drujbe, contribuind astfel la o intervenție promptă pentru  lichidarea incendiului.
„În jurul orelor 18.20, incendiile au fost lichidate. Cauza probabilă a izbucnirii incendiilor este căldură solară directă concentrată sau reflectată de obiecte, cunoscut în limbajul popular ca ”efect de lupă”, „transmite ISU Călărași.

Sursa: Realitatea de Ialomita