Incendiu de miriște de porumb Pompierii ialomițeni au fost solicitați, printr-un apel la 112, să intervină pe 20 septembrie, pentru stingerea unui incendiu de miriște de porumb care a cuprins o suprafață de aproximativ 50 de  hectare, care aparține unei societăți agricole din comuna Armășești.

La locul solicitării s-au deplasat de urgență două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, care au acționat timp de o oră pentru stingerea incendiului.

Încendiul  a pornit  cel mai probabil,  de la folosirea intenționată a sursei de aprindere.

“Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional,” informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Barbu Catargiu” al județului Ialomița.

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentInterviu în exclusivitate la Realitatea Plus – Omul cheie care ştie cine le dădea ordine foştilor şefi din servicii Florian Coldea şi George Maior rupe tăcerea
Articolul următorFocar de coronavirus la IPJ Ialomița