HCM Slobozia, victorii pe linie şi opt puncte în plus în fruntea clasamentului

Bătăliile pe semicerc au fost aprige în meciul dintre HCM Slobozia şi HCF Piatra Neamţ.

Echipa feminină de handbal HCM Slobozia a obţinut a şaptea victorie consecutivă şi cu maxim de puncte conduce detaşat în prima serie a Diviziei A.

HCM Slobozia a primit în sala „Andreea Nica” din Slobozia vizita formaţiei HCF Piatra Neamţ, una dintre echipele cu pretenţii măcar la locul 2, cel ce asigură prezenţa la turneul semifinal pentru promovarea în Liga Florilor.

Cu o bancă a accidentatelor mai lungă decât banca rezervelor, gazdele au început ezitant partida şi le-au dat ocazia vizitatoarelor să conducă la o diferenţă minimă la mijlocul primei reprize. Cincisprezece minute de joc în care Anca Munteanu a reuşit trei parade eficiente în timp ce pe atac Simon Miron a înscris de trei ori cu aruncări plasate.

Vizibil nemulţumit, antrenorul Gheorghe Covaciu îşi cheamă fetele la margine şi terenul se înclină până la odihnă spre poarta HCF Piatra Neamţ. Contraatacurile inspirate finalizate de Cătălina Sava cu aruncări imparabile şi intervenţiile perfecte ale Nataşei Savko au făcut ca HCM Slobozia să-şi procure rapid 11 goluri marcate şi să primească doar 4 pentru un avans liniştitor la pauză, 16 – 10.

Mădălina Toma s-a accidentat grav

HCM Slobozia şi-a păstrat constanţa şi în partea secundă chiar dacă în dese rânduri a arătat că nu se concentrează aşa cum trebuie pe faza ofensivă. Loredana Vartic greşeşte două pase decisive la pivotul Mouna Jlezi şi gazdele sunt amendate rapid dar diferenţa de cinci – şase goluri se menţine constantă.

Cu zece minute înainte de final Mădălina Toma şi Mihaela Obedeanu se lovesc cap în cap pe propriul semicerc iar tribuna amuţeşte. Meciul este întrerupt mai bine de cinci minute, timp în care extrema cu procentaj maxim de patru goluri din patru aruncări este bandajată la frunte şi scoasă pe braţe de coechipiere.

HCM Slobozia are imediat de suportat timp de un minut şi jumătate o triplă inferioritate dar în poartă tânăra Bianca Aron face minuni şi scoate senzaţional într-o fază la care gazdele aveau pe propriul semicerc doar trei apărătoare.

Meciul se încheie cu echipa din Slobozia în ofensivă şi după două goluri marcate în ultimul minut, reuşita din secunda 60 a oaspetelor fixează scorul final la 31 – 26. În clasamentul seriei HCM Slobozia are maxim de puncte după şapte meciuri şi un avans de opt puncte în faţa formaţiilor Neptun Constanţa şi HCF Piatra Neamţ.

HCM Slobozia: Savko, Aron, Oancea, Ivan (3), Jlezi (5), Naumenko (2), Obedeanu (6), Toma (4), Vartic (5), Sava (6). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

HCF Piatra Neamţ: Munteanu, Roşca (1), Oancea (11), Miron (5), Dorneanu (5), Creangă (1), Boloca (3), Dâdă, Ababei. Antrenor: Valentin Dan.

 

 

Articolul precedentPestă porcină africană la Slobozia Nouă
Articolul următorDespăgubiri de 6,5 milioane lei pentru porcii omorâţi în Ialomiţa