Cătălina Sava a marcat de patru ori în faţa unei echipe în care cea mai "vârstnică" jucătoare are 20 ani.

Primul tur din prima serie a Diviziei A se termină cu HCM Slobozia pe prima poziţie a clasamentului cu maxim de puncte. Ultima victimă a fost formaţia secundă a Dunării Brăila, o echipă de nouă adolescente ce se pot mândri că au reuşit să marcheze cel mai mult în poarta liderului.

HCM Slobozia şi Dunărea Brăila, echipa a doua, s-au întâlnit pentru un meci oficial dar în care rezultatul se pune doar la nivel de palmares. Pentru că au echipă în Liga Naţională, junioarele de la Brăila nu au drept de promovare aşa încât antrenorul Cristian Preda încearcă să ridice handbaliste pentru echipa mare.

Măcinată de accidentări, o obişnuiţă la echipa din Bărăgan, HCM Slobozia a început greoi partida. Surprinza a venit de o apărare agresivă şi avansată a oaspetelor, dar şi de la pătrunderile curajoase şi eficiente pe partea mediană, cu goluri izbutite de omiprezenta Ştefania Epureanu, „bătrâna” oaspeţilor născută în 1998!

La poarta cealaltă ratările s-au ţinut lanţ, Ana-Maria Caraman a intuit perfect traiectoriile de şut şi a transmis siguranţă echipei prin golurile evitate. La gazde Alina Dragu a zburdat pe contraatac dar reuşitele sale nu au făcut o diferenţă mare pe tabelă şi după un prim sfert de oră echilibrat HCM Slobozia îşi procurase un singur gol avans, 7 – 6.

Antrenorul Gheorghe Covaciu dă supărat din mâini şi le cere seriozitate handbalistelor sale iar acestea dau semne că-l ascultă: o serie de şapte goluri marcate în ultimele zece minute şi la pauză zarurile sunt deja aruncate, gazdele conduc cu 15 – 11.

Final cu Dunărea Brăila în zi de graţie

HCM Slobozia porneşte ca din tun în repriza a doua şi oaspetele nu reuşesc să oprească atacurile furibunde. Alexandra Georgescu, Mihaela Obedeanu şi Loredana Vartic înscriu gol după gol iar diferenţa urcă rapid la zece goluri chiar dacă Dunărea Brăila este ţinută în viaţă de o duzină de aruncări de la 7 metri pentru apărare în semicerc.

Este minutul 45, HCM Slobozia are 24 – 14 pe tabelă iar handbalistele lui Covaciu uită să mai joace serios şi încep să prezinte publicului numeros o serie de „floricele” ce nu lasă însă urme notabile pe tabela de scor.

Tehnicianul gazdelor strigă la jucătoarele sale, le cheamă pentru o pauză de un minut la margine dar deja în mintea lor meciul era câştigat. Oaspetele profită de apatia adversarelor şi încep să marcheze la fiecare atac într-un ultim sfert de oră câştigător: HCM Slobozia opt goluri înscrie, Dunărea Brăila 13 goluri marcate!

Cu un bilanţ satisfăcător de 28 goluri marcate pe terenul liderului detaşat al seriei, Dunărea Brăila încheie la o distanţă de doar cinci goluri şi se mândreşte că a fost formaţia ce a străpuns cel mai mult apărarea celor din Slobozia.

HCM Slobozia îşi păstrează avansul de 5 puncte în fruntea clasamentului în faţa echipei HCF Piatra-Neamţ şi arată că este greu să te concentrezi sută la sută timp de 60 minute atunci când ai în faţă adversare modeste.

 HCM Slobozia: Savko, Aron, Oancea, Obedeanu (5), Vartic (5), Sava (5), Georgescu (5), Ivan (4), Dragu (4), Naumenko (3), Nicolae (2), Jlezi. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

DUNĂREA Brăila: Caraman, Epureanu (11), Ichim (8), Coteţ (4), Vrabie (2), Oprea (2), Teodor (1), Dinu, Stan. Antrenor: Cristian Preda.

 

 

 

Articolul precedentCum te poţi alătura Partidului Realitatea? Mesajul lui Cozmin Guşă către militanţi
Articolul următorCât mai costă un kilometru de drum judeţean reabilitat? Un fleac, jumătate de milion de euro!