A început cel mai mare exercițiu militar NATO din România, Saber Guardian 23. 10 mii de militari din 12 țări se antrenează împreună în mai multe locuri din ţară, în același timp. Pentru a salva un teritoriu capturat de inamici, soldații au traversat Brațul Borcea pe un pod de pontoane, de aproximativ 650 de metri lungime și 14 lățime.

Inamicul a capturat un teritoriu pe celălalt mal al Dunării, iar militarii trebuie să oprească ofensiva și să elibereze zona. Acesta a fost, pe scurt, scenariul pe care s-au antrenat militarii la Saber Guardian.

„Scenariul este de a ne disloca forţele aici, pe această parte a Dunării pentru a putea să luăm cu asalt inamicul de pe partea cealaltă. În acest moment cred că am avut succes. Împreună suntem puternici”, a declarat  Constantin Nicolaescu, general de brigadă

 Octave Houdegbe, pilot, US Air Force: „Am adus în total 4 elicoptere Patriot, 3 elicoptere Chinook şi 6 elicoptere UH 60 Black Hawk. Este esenţial ca aviaţia să poată ajuta forţele terestre furnizând mijloace de preluare aeriană care să deplaseze soldaţii dintr-un loc în altul, într-un timp foarte precis.”

În timpul exercițiului  a avut loc și un incident, o blindată Piranha 3 s-a scufundat în timp ce militarii încercau să traverseze brațul Borcea.

„SABER GUARDIAN 23” continuă seria de exerciții începută în anul 2013 și se execută bienal, fiind conceput pentru intensificarea interoperabilității într-o gamă largă de misiuni pentru țările membre ale NATO și țările partenere.

Imagine

Imagine

 

Sursa foto Ministerul Apararii Nationale

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentAlexandra Păcuraru: Astăzi, școala românească este în ruine. Doleanțele dascălilor sunt năzuințe legitime. Protestul lor este unul normal, democratic
Articolul următorAUR vrea declarație pentru „familia tradițională” – Se pregătește încă un referendum