Primarul Adrian Nicolae Mocioniu ar fi vrut să finanțeze cu mai mult de 2,95 milioane lei următorul sezon în Liga Florilor al echipei HCM Slobozia.

Echipei feminine de handbal HCM Slobozia i-a trecut glonțul pe la ureche. Consilierii municipali s-au lăsat cu greu înduplecați să finanțeze cu 2,95 milioane lei sezonul competițional 2019 – 2020 în Liga Florilor.

Finanțarea echipei HCM Slobozia pentru participarea în Liga Națională de handbal feminin a fost la un singur vot să nu fie aprobată.

Deși părea a fi o simplă formalitate după ce în prealabil Consiliul Local Slobozia fusese de acord cu susținerea sportului de performanță, aprobarea singurului proiect depus pentru a obține finanțare a fost una cu peripeții.

Doar 14 consilieri municipali au participat la ședința extraordinară și era nevoie ca 11 dintre aceștia să aprobe proiectul intitulat „Promovare a sportului de performanță din Slobozia la nivel național” în valoare de 2,95 milioane lei depus de AHCM Slobozia.

Primarul Mocioniu, principalul susținător al finanțării

La suma pe care am aprobat-o este un buget mic pentru Liga Națională, Liga Florilor, deși în același timp este un buget destul de mare pentru municipiu. Am considerat să primeze criteriul sportiv prin care să încurajăm activitatea de acolo și să avem continuitate în acest sens.”, a explicat primarul Adrian Nicolae Mocioniu.

Edilul le-a reamintit consilierilor municipali că Slobozia are depus la Compania Națională de Investiții un proiect de realizare a unei săli polivalente cu o capacitate de 2.400 locuri ridicată special pentru echipa feminină de handbal.

Problema acestuia este că deja s-a scurs un an de la depunerea lui iar lucrarea nu a intrat pe lista de priorități investiționale și că de la momentul semnării contractului perioada de execuție este de cel puțin 36 luni.

Adică cel puțin patru sezoane competiționale, în cel mai fericit caz, până când HCM Slobozia va avea, în sfârșit, o sală demnă de nivelul Ligii Naționale de handbal feminin.

Opoziție verbală anulată de votul favorabil

Invocând gravele probleme financiare prin care trece municipalitatea, obligată, printre altele, să restituie aproximativ 9 milioane lei într-un proiect cu finanțare europeană, viceprimarul PSD Gabriel Mușat a lăsat de înțeles că suma este prea mare pentru momentul de acută criză financiară pe care-l traversează municipiul reședință de județ.

Cred că multă lume de aici, nu știu dacă au curajul să spună, nu au curajul, își pun problema dacă Slobozia la momentul ăsta își permite să cheltuie această sumă. La momentul acesta nu prea-ți poți permite să cheltui o asemenea sumă chiar dacă sportul trebuie promovat.”, a spus pe un ton pesimist viceprimarul Mușat.

El a adăugat că grupul de consilieri PSD – ALDE nu a discutat înaintea ședinței cu privire la votul pe care să-l dea în Consiliul Local pentru finanțarea echipei de handbal și că s-a lăsat la latitudinea fiecărui ales municipal cum să voteze.

În aceeași notă mai degrabă dezaprobatoare a vorbit și colegul din PSD Sorin Brânză și se părea că proiectul nu va obține numărul necesar de voturi având în vedere că șapte consilieri erau absenți.

Cu toate acestea, atunci când au ridicat mâna pentru a vota, în mod surprinzător, atât viceprimarul Gabriel Mușat cât și consilierul Sorin Brânză au aprobat proiectul prin care echipa feminină de handbal va primi de la bugetul local pentru perioada 1 iulie 2019 – 15 iunie 2020 suma de 2,95 milioane lei.

Cu votul celor doi s-a format majoritatea necesară de 11 voturi, celelalte trei voturi fiind de „abținere”, unul de la PNL și celelalte două de la PMP.

Cu această sumă Nicolae Goidea, managerul echipei HCM Slobozia, promite că la finalul campionatului 2019 – 2020 echipa sa va reuși să evite retrogradarea din Liga Florilor.

Articolul precedentPortarul Tudor Negrușa revine la Unirea Slobozia și va avea coleg un portar venit de la FCSB
Articolul următorSfat de la Primăria Slobozia: când sună sirena, adunarea la subsoluri!