Până la acest moment în judeșul Ialomița  au fost înregistrate două sesizări cu privire la contravenții sau infracțiuni electorale.

La nivelul Poliției Municipiului Fetești a fost înregistrată o sesizare cu privire la o posibilă infracțiune de corupere a alegătorilor cu alimente, pe raza municipiului Fetești, în proximitatea secțiilor de votare 52, 53 și 54. Polițiștii continuă cercetările, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „coruperea alegătorilor”.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că în mediul on line, s-ar continua propaganda electorală.

Față de persoana în cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu Legea 208/2015 – „continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum și sfătuirea, în ziua votării,  a alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, o anumită alianță  politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale ori un candidat independent”.

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentIncidente la vot – ora 15:00. 101 sesizări, amenzi de 85.000 de lei și cazuri de propagandă electorală on-line
Articolul următorRegina Elisabeta a 2-a, printre primii cetățeni britanici care se va vaccina împotriva COVID-19