Eurodeputatul Dan Motreanu: “DiscoverEU devine parte integrantă a programului Erasmus+”

DiscoverEU devine parte integrantă a programului Erasmus+ și le oferă tinerilor de 18 ani posibilitatea de a obține un permis de călătorie cu care pot să călătorească în întreaga Europă, să învețe de la alte culturi și să întâlnească alți tineri europeni, a anunțat eurodeputatul Dan Motreanu(PNL,PPE).

Erasmus + (2021 – 2027), de care vor beneficia peste 10 milioane de europeni, va avea un buget de 26,2 miliarde euro (comparativ cu 14,7 miliarde euro între 2014-2020) și va fi completat cu 2,2 miliarde euro din instrumentele externe ale UE

Orice organism public sau privat din Romania care își desfășoară activitatea în domeniile educației, formării, tineretului și sportului poate solicita finanțare din Erasmus+ cu sprijinul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP).

Noul program Erasmus+ oferă oportunități pentru studii și stagii în străinătate, ucenicii și schimburi de personal în toate domeniile educației, formării, tineretului și sportului. Programul este deschis școlarilor, studenților din învățământul superior, elevilor din învățământul profesional, cursanților adulți, schimburilor de tineri, lucrătorilor de tineret și antrenorilor sportivi.

Pe lângă proiectele de mobilitate, care reprezintă 70 % din buget, Erasmus+ investește și în proiecte de cooperare transfrontalieră. Acestea pot fi realizate între instituții de învățământ superior (Inițiativa privind universitățile europene), între școli, între instituții de educație și formare a cadrelor didactice (academiile Erasmus+ pentru cadrele didactice), între centre de învățământ pentru adulți, între organizații de tineret și sport, între furnizori de educație și formare profesională (centrele de excelență profesională) și între alți actori din domeniul educației.

De asemenea “Erasmus+ va oferi formare și schimburi de înaltă calitate în domeniul digital prin intermediul unor platforme precum eTwinning, platforma School Education Gateway și Portalul european pentru tineret și va încuraja stagiile în sectorul digital, menționează Dan Motreanu.

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentFOTO 171 de stejari plantați de jandarmi
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 3 aprilie 2021