României îi sunt alocate din fondurile structurale și de coeziune 31 de miliarde de euro, a transmis marți  europarlamentarul Dan Motreanu  anunțând că a  votat în reuniunea Comisiei pentru dezvoltare regională (REGI )acordul dintre Parlamentul European și Consiliu privind instituirea Fondului european de dezvoltare regională (FEDR) și a Fondului de coeziune (FC), pentru perioada 2021-2027.

Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) va beneficia de un buget de 200 de miliarde de euro și va acorda sprijin adaptat pentru anumite regiuni, precum și o atenție sporită orașelor și dezvoltării urbane durabile. Acest instrument se va concentra în special pe creșterea competitivității economice și crearea de locuri de muncă în întreprinderile mici și mijlocii. În plus, finanțat prin FEDR, Programul Interreg va investi peste 8 miliarde EUR în proiecte transfrontaliere pentru a ajuta regiunile de frontieră să își ezvolte întregul potențial economic.

Fondul de coeziune (FC) va dispune de un buget de 42,5 miliarde euro și va fi dedicat statelor membre al căror venit național brut (VNB) pe cap de locuitor este sub 90% din media UE, printre care și România. Instrumentul va finanța dezvoltarea rețelelor transeuropene de transport, în special proiectele prioritare de interes european, precum si proiectele de infrastructură din cadrul Facilității „Conectarea Europei”. FC va sprijini, de asemenea, proiecte legate de energie și de transport, atât timp cât acestea aduc beneficii mediului înconjurător în ceea ce privește eficienţa energetică, utilizarea surselor de energie regenerabilă, dezvoltarea transportului feroviar, susținerea intermodalităţii, consolidarea transportului public.

României îi sunt alocate din fondurile structurale si de coeziune 31 de miliarde de euro. Proiectele finanțate din aceste fonduri vor cuprinde de la infrastructură de transport, spitale și asistență medicală, energie curată, gestionarea apei, dezvoltare urbană durabilă, cercetare, inovare și digitalizare, până la regimuri privind ocuparea forței de muncă, incluziune socială, educație și formare.
În total, pentru perioada 2021-2027, România va beneficia de fonduri europene în valoare de 80 de miliarde de euro, respectiv: Fonduri structurale și de coeziune – 31 miliarde, Mecanismul de redresare și reziliență – 30 miliarde și Politica Agricolă Comună – 20 miliarde,  a declarat Dan Motreanu, conform unei postări publicate pe pagina sa de Facebook

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentO tânără din București a fost înjunghiată mortal de iubitul ei
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Andrei Tinu, fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu: „Sunt multe necunoscute în cazul morții tatălui meu. Nu se vrea aflarea adevărului”