Autoritățile din Căzănești au descoperit că nu pot plăti lucrările de asfaltare pentru că acestea s-au făcut pe …drumuri private. Lucrările au demarat în urmă cu 4 ani și au fost finalizate luna trecută. În decursul lunii iulie 2018, primarul Alexandru Măchiță a reușit să treacă în proprietate publică unul dintre cele două drumuri. Pentru celălalt…

Drumurile lui Pepelea

În urmă cu 4 ani, autoritățile din orașul Căzănești au decis să asfalteze două drumuri comunale. De la inițierea lucrărilor și până la finalizarea lor au trecut 4 ani. Practic, susține noul primar, ales în 2016, s-a lucrat doar anul acesta: „Știți cum e! Ba au fost bani, nu a putut constructorul. Problema e că atunci când s-a terminat asfaltarea, am descoperit că nu putem plăti lucrările pentru că nu e drumul nostru.” ne spune el. Conform documentației în baza căreia s-a decis asfaltarea, una dintre străzi, strada Speranței, a aparținut firmei SUINPROD, acum radiată, și, prin urmare, este a nimănui. Cea de-a doua aparținea la momentul asfaltării firmei AGRISOL. Valoarea lucărilor de asfaltare se ridică la 700 mii de lei, iar firma care a executat lucrările este Oyl Company Holding AG SRL, una dintre cele mai mari firme de profil din Ialomița.

Una da, a doua ba

Soluția legală pentru efectuarea plăților, susțin autoritățile o reprezintă trecerea acestora în proprietatea publică. Pentru a realiza acest obiectiv și a intra în legalitate, primarul Alexandru Măchiță a solicitat firmei AGRISOL să doneze strada care, în fapt, îi aparținea, comunității. Actele s-au perfectat marți, 10 iulie 2018, prilej cu care primarul a declarat: „Sunt bucuros că am reușit. Trebuia să intrăm în legalitate și am găsit înțelegere de peste tot. Acum facem eforturi și pentru trecerea în proprietate publică a celui de-al doilea drum. Din păcate, e mai dificil, pentru că nu avem cui ne adresa. Vom apela la instanță.” În așteptarea unei eventuale decizii a instanței, unul dintre drumurile asfaltate cu bani public de administrația din Căzănești rămâne privat. Mai grav e însă faptul că cele două drumuri deservesc doar o duzină de gospodăriri, în timp ce majoritatea străzilor din oraș rămân…neasfaltate!

Articolul precedentRata şomajului în luna iunie 2018
Articolul următorManagerul spitalului Slobozia a încasat salariu majorat ilegal