Direcția de Administrare a Domeniului Public Slobozia a demarat la începutul acestei săptămâni acțiunea de asfaltare a gropilor din oraș. DADP se află în subordinea Primăriei Slobozia și execută aceste lucrări în regie proprie. Cheltuielile inițiale pentru demararea acestui proces se ridică la 1, 68 milioane de lei.

Hei-rup administrativ

Luni, 2 iulie, după 4 luni în care șoferii slobozeni au făcut slalom printre gropile de pe străzile orașului, DADP a demarat lucrările de asfaltare a acestora. Explicația pentru această întârziere a oferit-o șeful DADP, Valeriu Roșca. „Procedurile de licitație au durat mai mult decât estimam. Acum suntem în linie dreaptă. Sperăm să peticim toate gropile din carosabil. Și eu trăiesc în orașul ăsta. Și eu am mașină…”

În pofida declarațiilor, lucrările de asfaltare se derulează cu greutate. DADP execută aceste lucrări în regie proprie, cu o parte dintre angajați. Deși aceștia au mai lucrat și anii trecuți la repararea gropilor din asfalt și chiar la asfaltarea unor artere de circulație de mai mici dimensiuni, calitatea lucrărilor lasă de dorit.„ Nu fac treabă bună, că nu sunt de meserie. Poate că se chinuie, săracii, dar dacă n-au cu ce. Partea proastă e că ne cheltuie banii degeaba.” susține Nicolae Gheorghiu, unul dintre șoferii intervievați de noi.

Valoarea totală a cheltuielilor generate de aceste lucrări de asfaltare nu este, deocamdată, cunoscută. Conform informațiilor oficiale, DADP Slobozia a achiziționat până acum 4274 de tone de asfalt, 2002 tone de mixtură asfaltică și 20 de tone de emulsie. Valoarea aceste achiziții este de 1, 68 milioane de lei. Achizițiile au fost făcute în urma unei licitații desfășurate pe 11 iunie. Firma care a câștigat licitația este Drumuri și Poduri SA și este subordonată Consiliului Județean Ialomița.

Articolul precedentAdministraţia judeţeană din Ialomiţa reabilitează podul de la Dridu de 7 ani
Articolul următorIalomiţa a înregistrat un procent de promovare la BAC de 62, 75 %