Dacian Cioloş mizează pe discuţiile directe cu alegătorii pentru a avea succes la alegerile europarlamentare.

Dacian Cioloş, liderul PLUS (Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate) a remarcat în Ialomiţa o teamă a antreprenorilor de a se afişa public alături de partidul său din cauza unor viitoare controale comandate de PSD care să le închidă afacerile.

Dacian Cioloş a luat pulsul comitetului local Slobozia al PLUS şi a remarcat că PSD înţelege să guverneze prin frica indusă opozanţilor, prin suspiciune, prin dezinformare cu ziare pline de informaţii false şi prin manipulare.

La invitaţia unui colectiv de iniţiativă dar şi a doi dintre cel mai importanţi fermieri din Ialomiţa, Dacian Cioloş a stat de vorbă cu oamenii care se strâng de câteva săptămâni în PLUS Slobozia.

Chiar dacă nu sunt aşa de mulţi, preşedintele PLUS a remarcat optimismul şi dorinţa oamenilor de a se implica în politică şi de a repara lucrurile stricate de actuala guvernare PSD.

„Rezultatul la alegerile europarlamentare va depinde de capacitatea de mobilizare la vot. Ne-am propus să strângem 300.000 semnături pentru lista de candidaţi şi am reuşit să strângem peste 500.000 semnături şi pentru noi este clar că ieşitul în stradă şi contactul direct cu oamenii este modalitatea cea mai eficientă de a ne transmite mesajul.”, a comentat Dacian Cioloş.

„PLUS nu va tăia pensiile şi salariile când va ajunge la guvernare!”

Liderul PLUS a anunţat că la nivelul ţării sunt deja 12.000 de persoane care s-au înscris în partid, oameni din mediul privat dar şi bugetari îngrijoraţi că actualele majorări de salarii nu sunt fundamentate pe o creştere reală a economiei şi că la un moment dat ele vor fi din nou diminuate.

„PLUS, când va ajunge la guvernare, nu va tăia pensiile şi salariile. Avem nevoie de salarii mai bune dar în administraţia publică avem nevoie de profesionişti, nu de politizare. Noi vom proteja profesioniştii şi ne vom asigura că oamenii care lucrează în administraţie au garanţia carierei dacă sunt buni profesionişti. În plus, vom veni cu măsuri prin care să stimulăm economia, antreprenoriatul şi investiţiile, ca să putem plăti salariile din bani româneşti, nu din bani împrumutaţi.”, a dat asigurări Dacian Cioloş.

El a vorbit şi despre împrumutul de 3 miliarde de euro pe care Guvernul PSD Dragnea l-a contractat la o dobândă de 4,5% pentru plata salariilor şi pensiilor şi este convins că în acest fel va creşte inflaţia, vor creşte preţurile, ratele la bănci şi, în foarte scurt timp, cu bani mai mulţi vei cumpăra mai puţin.

„Trebuie spus că oamenilor le este frică se se afişeze public cu PLUS pentru că sunt ameninţaţi de instituţii ale statului controlate de PSD. Mai ales antreprenorii sunt ameninţaţi cu controale, aşa înţelege PSD să guverneze prin frică, prin suspiciune, prin dezinformare şi prin manipulare.”, a adăugat Dacian Cioloş.

PLUS îşi doreşte o prezenţă cât mai mare la vot la alegerile europarlamentare, un procent considerat ideal ar fi unul peste 40%, situaţie în care, este convins Dacian Cioloş, rezultatul Alianţei USR – PLUS va fi foarte bun.

 

Articolul precedentLiviu Cazan, fostul viceprimar al municipiului Urziceni, a fost achitat de Tribunalul Constanţa
Articolul următorDouă mii de plopi din Slobozia vor fi puşi la pământ de municipalitate