Autoritățile județene din Ialomița au decis să aloce 62 mii de euro pentru ușile de la intrarea bisericii Sfinții Voievozi din Slobozia. Consilierii județeni au aprobat cu majoritate de voturi proiectul de hotărâre, în pofida protestelor Opoziției.

Pentru că se poate

Miercuri, 25 iulie 2018, în cadrul ședinței Consiliului Județean Ialomița, a fost aprobată o alocare bugetară pentru achiziționarea a două uși de intrare pentru biserica Sfinții Voievozi din Slobozia. Potrivit proiectului de hotărâre, decizia, susținută cu majoritate de voturi de consilierii PSD-ALDE este justificată de necesitatea susținerii cultelor religioase ca și contribuție la realizarea unor lucrări de întreținere a lăcașului de cult utilizarea acestei sume fiind condiționată de respectarea prevederilor Legii nr. 422 din 2001 privind protejarea monumentelor istorice.

Anterior votului, proiectul de hotărâre a fost vehement contestat de către consilierii Opoziției. Consilierul PNL Alex Balov i-a solicitat președintelui Victor Moraru o explicație pentru această decizie, apreciind public că suma este nejustificat de mare. În replică, președintele Consiliului Județean Ialomița a declarat: Facem asta pentru că dumnealor cer, iar noi avem dreptul să dăm.

Nu este prima dată când președintele Victor Moraru decide, cu sprijinul consilierilor PSD-ALDE, destinația unor fonduri publice. Anul trecut, acesta a cerut sprijinul plenului pentru acordarea a 400 mii lei pentru plata artiștilor invitați la cea de-a 50 a ediție a Festivalul de la Amara. Și exemplele de acest gen pot continua cu alocările bugetare pentru achizițiile de aparatură medicală din Spitalul Județean Slobozia, studiile de fezabilitate pentru investiții megalomanice sau achiziția de servicii juridice pentru reprezentarea instituției în instanță. Butada preferată a președintelui Victor Moraru, repetată cu varii ocazii, este următoarea: Suntem prea săraci ca să cumpărăm ieftin.

Articolul precedentIalomița a cheltuit 10 milioane de lei pentru studii de fezabilitate în ultimii 6 ani!
Articolul următorLa Țăndărei, hoții fură camerele video pe care au fost înregistrați