Carantina în municipiul Slobozia a fost prelungită cu șapte zile, după ce incidența cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-COV2 a ajuns la 8,45 la mia de persoane.

„Prin ordinul DSU din data de 26.11.2020, măsura de carantină zonală a Municipiului Slobozia se prelungeşte pentru o perioadă de 7 zile. Din păcate, incidenţa cazurilor de imbolnăvire cu SARS-COV2 ieri a fost de 8,45/1000 persoane, ceea ce înseamnă în continuare că suntem în risc epidemiologic maxim. In perioada următoare, de 7 zile, măsurile de carantină pentru populaţie se prelungesc, adică avem în continuare obligaţia de a ne deplasa doar pentru nevoi de strictă necesitate, bifate sau completate în declaraţia pe proprie răspundere” au anunţat vineri dimineaţă reprezentanţii Primăriei Slobozia pe contul oficial de Facebook.

Ca măsuri suplimentare, se limitează capacitatea magazinelor/supermarketurilor/hipermarketurilor la maxim 30% din cesa actuală, cu respectarea normelor de distanţare fizică.

Populația are în continuare obligația de a ieși din case doar pentru nevoi de strictă necesitate, bifate sau completate în declarația pe proprie răspundere.

În cazul centrelor comerciale, se limitează accesul persoanelor astfel încât să se asigure 8 mp/persoană.

„Avem nevoie în continuare să fim solidari, să fim responsabili cu toții și să respectăm măsurile de carantinare impuse de autorități, astfel încât să reușim împreună ca în următoarea săptămână să intrăm pe o linie descendentă a incidenței de îmbolnăvire. Împreună putem pune virusul în izolare pentru a ne putea petrece sărbătorile în condiții cât mai normale, având în vedere contextul pandemic global,”au transmis reprezentanții primăriei Slobozia.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a decis carantinarea zonală a municipiului Slobozia pe12 noiembrie, pentru o perioadă de 14 zile.

 

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentLidl, Kaufland, Sensiblu, Help Net, printre companiile amendate pentru că vindeau măști neconforme
Articolul următorAccident grav în Slobozia. Pieton lovit de un stivuitor