Hidrologii au emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă până la miezul nopţii pe unii afluenţi ai râului Ialomiţa din zona Munteniei.

Până la ora 00:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri rapide de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinul hidrografic Ialomiţa – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Moroeni – amonte S.H. Târgovişte (judeţele: Dâmboviţa şi Prahova).

Fenomenele hidrologice periculoase se mai pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic al râului Vulcana.

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentRomânia intra intr-o nou eră! Iohannis: ”România post-pandemică este ţara în care în sfârşit se investeşte masiv în infrastructură, se dezvoltă”
Articolul următorAnunțul care dinamitează scena politică! Cristian Rizea candidează la alegerile legislative din Republica Moldova din 11 iulie