Moraru, in plină iarnă, servind alegătorii cu o ciorbă reîncălzită global

Aflat la finalul mandatului și având perspectiva de a nu mai fi candidatul PSD la următoarele alegeri, președintele CJ Ialomița, Victor Moraru, vrea să debaraseze scaunul de primar al orașului Amara.

Intenția președintelui CJ a fost redată explicit în două comentarii postate pe Facebook în care acesta răspundea unor cititori. Printre pupături de mâini și mulțumiri smerite, Moraru a găsit de cuviință să arunce săgeți către primarul orașului Amara, în spatele căruia aruncă vina pentru starea jalnică a infrastructurii:

 „Trebuie schimbat primarul! Eu am făcut tot ce a ținut de mine ca sa sprijin Amara”.

„Sărut mâna! La Amara am ales un primar care nu face cinste acestei localități! Sper sa ne reparam greseala la alegerile de anul viitor”.

În interiorul PSD se vehiculează tot mai frecvent ideea ca Moraru să nu mai fie susținut pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița. Motivul acestei decizii este lipsa susținerii din partea primarilor partidului, dar și slaba performanță în implementarea proiectelor de infrastructură pe care Marian Neacșu le-a direcționat spre Ialomița în perioada în care era mâna dreaptă a lui Dragnea.

În aceste condiții, Moraru are la dispoziție doar soluția candidaturii la șefia CJ din partea Pro România. Însă șansele de câștig sunt infime în condițiile în care acest partid nu are reprezentare la nivel județean. Din acest motiv Moraru n-ar exclude o nouă candidatură la primăria Amara, locul de unde a aterizat în funcția de președinte CJ. Numai că popularitatea sa în orașul pe care l-a condus vreme de 12 ani este discutabilă.

În primul tur al alegerilor prezidențiale, deși s-a plimbat pe străzi pentru a convinge oamenii să voteze cu Dăncilă, PSD a pierdut alegerile. PNL a câștigat cu peste 6% în fața PSD, iar asta spune multe despre popularitatea lui Moraru.

Cât despre starea proastă a infrastructurii orașului Amara, ea este moștenirea lăsată de Moraru pentru primarul Măiță, care a găsit visteria goală și bungetul orașului antamat în contracte angajate de Moraru pe ultima sută de metri a mandatului său de primar.

Articolul precedentRomânia, iadul copiilor! 7 probleme grave care afectează copiii
Articolul următorUnirea Slobozia trece cu bine de ultima deplasare a anului și rămâne invincibilă