Servicii Publice SRL Slobozia, firmă subordonată Consiliului Local, are o angajată cu jumătate de normă pentru servicii de tămâiat! Femeia se numește Maria Simion, are 65 de ani şi a preluat postul de la mamaie Frusina, care a tămâiat morții din cimitir 45 de ani.

Chitanță de 75 de lei pentru cele sfinte

Servicii Publice SRL a majorat anul trecut tarifele pentru serviciile religioase pe care le asigură în cimitir. Printre ele figurează şi serviciile de tămâiat. Valoarea acestora este de 75 de lei, iar solicitanții primesc bonus 40 de lumânări şi chibrituri. Deși tarifele au fost majorate, ele rămân cele mai mici din regiune. La Călărași, de exemplu, ele sunt de aproape două ori mai mari. Administratorul Cimitirului, Ovidiu Tudor, susține că tarifele practicate sunt unele de subzistentă: „Nu toată lumea plătește pentru tămâiat. Unii nu au bani, alții nu sunt de aceeași religie cu noi. Iar dacă nu ai taxele plătite, îţi vine greu să mai scoți bani şi pentru tămâiat.”

Doamna Maria, angajată pentru tămâiat

Maria Simion este angajată cu jumătate de normă de către firmă pentru a asigura serviciile de tămâiat. Ea a” moștenit” postul de la mamaie Frusina, care a tămâiat morții Sloboziei timp de 45 de ani. A ales meseria asta pentru că pensia e mică şi pentru că știe rostul înmormântărilor. Dar, mai important decât orice, Marian Simion este văduvă: „Altfel nu poți tămâia, așa e datina (…)Azi am mai bine de 40, că în ultima vreme s-au tot făcut înmormântări. Cam două pe zi. Mor mai mulți oameni tineri, nu mai e ca înainte. Dumnezeu să-i ierte pe toți.” ne spune ea. Cimitirul de la Slobozia (în cartierul Bora) se confruntă de aproape 2 ani cu o criză a locurilor de veci. Autoritățile fac demersuri pentru construirea unui nou cimitir.

Articolul precedentFestivalul de la Amara a ajuns la ediţia 51
Articolul următorPrimăria Amara întreține iapa președintelui CJI