În cadrul acțiunii Truck & Bus în Ialomița au fost verificate peste 340 deautovehicule , aplicându-se 145 de amenzi.

În perioada 12 – 18 octombrie a.c., Serviciul Rutier Ialomița, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a desfăşurat o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă. Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme peste 8+ 1 locuri, precum şi pe cei care transportau mărfuri peste 3,5 tone, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

În cadrul acțiunii, poliţiştii ialomițeni au verificat peste 340 de autovehicule, dintre care 177 de autovehicule de transport de marfă și 164 de autovehicule de transport de persoane.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 99 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 4 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 16 pentru nereguli privind documentele conducătorilor auto și ale vehiculelor  şi 26 pentru alte abateri.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 40 pentru defecțiuni tehnice, 9 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, şi 11 de sancţiuni  pentru alte abateri.

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentBilanț coronavirus 20 octombrie: 3.400 noi cazuri și 65 de decese
Articolul următorBăut la volan pe străzile din Urziceni