În perioada 14 – 17 octombrie 2021, la nivel național, polițiștii au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.  În această perioadă, au fost organizate 2.223 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice.Au fost constatate 6 infracțiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații.

De asemenea, polițiștii au aplicat 9.818 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară.

„În județul Ialomița, în aceeași perioadă de referință, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii ialomiței, împreună cu jandarmi şi polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, „transmite IPJ Ialomița.

În urma activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost  legitimate peste 7.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, verificate peste 850 de locaţii de interes și peste 320 de societăți comerciale.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 280 de sancțiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în valoare totală de peste 35.000 de lei, dintre care 235 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 5 sancțiuni pentru nerespectarea carantinei/izolării și 45 de sancțiuni pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație.

 

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentOrdin de protecție împotriva unui concubin bătăuș
Articolul următorContre între Marcel Ciolacu și Dacian Cioloș