În perioada 21-24 ianuarie,  la nivel județean, s-au înregistrat 87 de intervenţii, dintre care o misiune pentru stingerea incendiilor, 79 de cazuri SMURD, 3 accidente rutiere, 3 misiuni de deblocare de ușă, o misiune decontaminare de substanțe toxice/periculoase.

 În  data de 22.01.2023, două echipaje operative din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier, produs pe raza localității Bordușani, în care a fost implicat un autoturism, ce a intrat în coliziune cu un cap de pod. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat patru victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au fost monitorizate de echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind transportate la Spitalul Municipal Fetești.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

 

  Salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD au intervenit la un accident rutier, produs pe DN2A, în localitatea Andrășești, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora au acționat și trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma impactului au rezultat trei victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au fost evaluate și monitorizate de echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior o persoană a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, iar pentru două nu a fost necesar transportul la unitatea spitalicească.

 De asemenea, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un acident rutier produs pe DN2/E85, în municipiul Urziceni, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma coliziunii au rezultat două victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au fost evaluate și monitorizate de echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior nu a fost necesar transportul acestora la spital.

         Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea părții carosabile.

O altă misiune care a necesitat efort complex din partea salvatorilor, a avut loc duminică, 22.01.2023, în jurul orei 18:30, când Detașamentul de pompieri Urziceni a fost solicitat să intervină, pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu, izbucnit la locuința unui cetățean, din localitatea Alexeni. Pentru misiune au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la nivelul întregii locuințe. Pentru lichidarea incendiului, dar și pentru îndepărtarea efectelor negative, salvatorii  au acționat aproximativ două ore. Au ars: acoperișul construit din lemn și acoperit cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, mobilier și articole de îmbrăcăminte din 5 camere și s-au deteriorat mai multe aparate electrocasnice. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane care a suferit un atac de panică, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la spital.

 Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentRomânia, lovită de un ciclon violent: ninsori abundente, strat de zăpadă de 30 de cm
Articolul următorAlertă alimentară: Două loturi de ciocolată retrase de la vânzare