Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea și salvarea animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 45 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (27-29.01.2023).

La nivel județean, 35 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Misiuni weekend- exemple

Salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit în data de 28 ianuarie, în jurul orei 07:30, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier, produs pe raza localității Alexeni, în care a fost implicat un autoturism. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat două victime, conștiente și cooperante, care au fost monitorizate de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior o persoană a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni, iar cea de-a doua a refuzat transportul la spital.

 

Tot în data de 29 ianuarie, în jurul orei 11:00, două echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, care a cuprins un apartament aflat la parterul unui bloc de locuințe, în municipiul Slobozia. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Nu au fost surprinse victime în interior. Până la sosirea echipajelor de pompieri, o persoană s-a autoevacuat, iar alta a fost evacuată cu ajutorul vecinilor. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Cauza probabilă de aprindere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric  la un tablou de ditribuție suprasolicitat.

Au ars tabloul de siguranțe fuzibile din apartament și un aparat de gătit.

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentRecord în Portul Constanța: Cel mai mare trafic de mărfuri din istoria porturilor maritime românești
Articolul următorCalendarul anului școlar 2023-2024. Când începe școala și când sunt vacanțele