La finele săptămânii, vremea va fi din ce în ce mai caldă. În sud-est și în vest, vremea va fi caniculară. Stresul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Se anunță cer senin în cea mai mare parte a României, excepție face jumătatea de est. Aici se va înnora după-amiaza și seara și vor fi și averse slabe. Maximele termice ale acestei zile vor fi cuprinse între 27 și 35 de grade celsius.

În partea de est a României vor fi 30 de grade la Iași, 28 de grade celsius se vor înregistra la Suceava, 30 de grade sunt prognozate la Galați, iar la Constanța vor fi 28 de grade celsius în termometre la final de săptămână.

În vestul ţării se vor înregistra 32 de grade la Oradea și 35 la Timișoara. Ȋn centrul țării vor fi 30 de grade la Cluj-Napoca, 30 de grade celsius se vor înregistra la Sibiu, 28 de grade vor fi la Braşov, iar la Miercurea Ciuc  se vor înregistra 27 de grade celsius.

Vremea astăzi în București

Finalul de săptămână vine cu vreme frumoasă și călduroasă în Capitală. Termometrele vor indica o temperatură maximă de 33 de grade celsius. Pe durata zilei, vântul va sufla cu 7km/h dinspre N.

În cursul nopții, vremea se păstrează stabilă cu cer mai mult senin. La noapte, în București, temperatura ce se va înregistra va fi de 20 de grade celsius. Vântul va sufla cu 10 km/h dinspre NE.

Vremea mâine în țară

În prima zi a weekend-ului, temperaturile maxime pornesc de la 27 de grade celsius pe litoral și ajung undeva la 38 de grade în  Banat și în vestul Olteniei. Va fi caniculă în vestul țării și local în sud. În jumătatea de est s-ar putea să apară averse slabe, iar în NV și pe crestele montane, vântul să aibă ușoare intensificări.

 

Articolul precedentFOTO Accidente pe Autostrada Soarelui: 6 autovehicule și 17 persoane implicate
Articolul următorCutremur, vineri dimineața, în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit seismul