Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici vor să plătească în plus constructorii pentru finalizarea cât mai repede a pasajului de la Drajna.

Viorica Dăncilă, premierul României, a anunțat la Slobozia când va fi gata pasajul rutier de la Drajna și ce măsuri va lua pentru a impulsiona lucrările. Decizia sa vine ca urmare a unei propuneri a lui Eugen Teodorovici, ministrul de finanțe.

Viorica Dăncilă a dat o veste bombă despre pasajul rutier de la Drajna. Ea a explicat în cadrul unei conferințe de presă ce va face pentru ca obiectivul de importanță zonală să fie gata cât mai repede.

Viorica Dăncilă a fost prezentă astăzi într-o vizită politică în calitate de președinte PSD la Călărași și Slobozia pentru a discuta cu organizațiile județene Călărași, respectiv Ialomița.

Premierul s-a deplasat pe ruta Călărași – Slobozia prin celebra barieră rutieră de la Drajna care este în ultimii zeci de ani un calvar pentru conducătorii auto ce merg pe ruta Autostrada Soarelui – Moldova.

Cum este sâmbătă și echipele de muncitori ce reabilitează sectorul Drajna – Slobozia nu lucrează, alaiul guvernamental din care nu au lipsit președintele executiv Eugen Teodorovici și secretarul general Mihai Fifor nu a avut probleme pe traseu.

Constructorii vor fi plătiți suplimentar dacă termină pasajul înainte de termen!

Rugată să avanseze un termen la care pasajul de 300 metri peste calea ferată va fi dat în folosință, Viorica Dăncilă a făcut un anunț bombă.

Știm că este o problemă pasajul de la Drajna. Am înființat departamentul pentru infrastructură în subordinea primului ministru și pasajul Drajna este unul dintre obiectivele pe care le voi urmări. Voi avea o foaie de parcurs săptămânală legată de pasajul de la Drajna.”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a găsit împreună cu ministrul Eugen Teodorovici metoda prin care firma ce va executa pasajul de la Drajna să fie determinată să termine cât mai repede lucrarea.

Vrem să urgentăm lucrurile la acest pasaj, chiar propunea domnul ministru Eugen Teodorovici să acordăm un bonus la acest pasaj. Vom vedea cum vom face să acordăm acest bonus financiar dar vrem să se termine cât mai repede.”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Nici premierul României și nici ministrul de finanțe nu au spus cât de mare va fi acest bonus financiar și în ce condiții va putea fi acordat.

Răzvan Cuc, ministrul transporturilor, a promis în campania electorală pentru alegerile europarlamentare că pasajul de la Drajna va fi gata până la sfârșitul anului viitor.

În acest moment investiția este la stadiul executării studiului de fezabilitate și este imposibil ca în mai puțin de un an și jumătate lucrarea să fie scoasă la licitație, să fie atribuită, executată și dată în folosință.