Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, consideră că restricțiile impuse de autorități pentru reducerea răspândirii pandemiei de coronavirus ”n-au logică” și a declarat că va angaja o echipă de avocați care să facă demersurile legale pentru a putea organiza pelerinajul de la Peștera Sfântului Andrei pe 30 noiembrie.

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a declarat că venirea pelerinilor din alte localități sau județe la sărbătoarea Sfântului Andrei este interzisă. Vor putea merge la Peșteră doar locuitorii comunei Ion Corvin, pe baza cărții de identitate. Slujba se va desfășura ținând cont de toate restricțiile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

ÎPS Teodosie a spus că nu va fi de acord cu o asemenea restricție și că va căuta avocați care să îi susțină cauza.

”Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși, pentru că, nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră spirituală. Vom ține toate regulile, este un loc atât de larg acolo.

Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei. Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar, eu cred că pot să ajungă toți românii. Este adevărat Apostolul tuturor românilor. Aici nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare națională, și chiar a fost pusă în calendar ca sărbătoare națională, sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de 1 decembrie, de asemenea sărbătoare națională, care ține de unirea tuturor românilor într-o singură țară”, a declarat IPS Teodosie.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentCOVID -19. Peste 9.000 de noi cazuri la nivel național. Incidența infectărilor, pe fiecare județ
Articolul următorFOTO| Final fericit într-o misiune grea! Bebeluș de 28 de zile, salvat de la moarte de un pompier