Imagini șocante surprinse într-un spital Covid din Constanța. Pacienții infectați stau pe jos, pe holuri, și sunt înveliți cu cearșafuri luate de pe paturi. Asta în timp ce niciun cadrul medical nu vine să îi ajute, relatează Realitatea PLUS. 

Ion Duțescu, pacientul care a făcut publice imaginile din spitalul COVID, a povestit în această dimineață, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, clipele de groază prin care a trecut, scrie realitatea.net.

„Eu am fost internat pe data de 19 spre 20 noiembrie 2020. Am avut o criză abdominală și mi s-a pus diagnosticul de pancreatită acută. În timpul spitalizării am văzut ceva inimaginabil din partea personalului, mai ales din partea asistentelor. Pacientul care avea hemoragie abdominală venise cu o seară înainte la urgență (…) dar a fost trimis înapoi acasă, iar a doua zi a venit înapoi în stare de leșin, cu salvarea. A fost internat în salon cu mine. Omul avea hemoragie, pierduse foarte mult sânge și a făcut stop. Dacă nu eram eu să anunț să vină să îl resusciteze probabil că omul deceda. Pe lângă asta, a venit într-un târziu o asistentă și i-a pus o perfuzie cu sânge doarece pierduse foarte mult, după care a plecat. Perfuzia s-a oprit. Eu eram și eu în perfuzie ca urmare a tratamentului pe care mi-l dăduse. Am așteptat o jumătate de oră, omul era inconștient în pat, nimeni nu a venit. Până la urmă m-am sculat din pat și m-am dus eu (…), am strigat să vină. Au venit, au reglat ce au reglat acolo, după 10 minute s-a oprit iar. Am mai așteptat, m-am dus din nou. Mi-au spus (asistentele – n.r.) să îmi văd de treaba mea că m-am găsit eu mai deștept, că nu am eu treabă cu pacientul. Păi bine, doamnă, am zis, pot să stau eu să văd cum omul moare? …”, povestește bărbatul.

Managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Dr. Ioan Tiberiu Tofolean, a comentat imaginile, în direct, la Realitatea PLUS: „Imaginile sunt emoționante. Lucrurile sunt filmate acum 4 luni, nu știm în ce secție, nu știm dacă sunt la noi în spital. Dacă se întâmplă astfel de lucruri, îi rog pe pacienți să ne aducă la cunoștință imediat. E foarte greu acum, după 4 luni, să vedem ce s-a întâmplat. Evident că vom începe o anchetă de luni. La mine nu a ajuns un semnal în acest sens. Trebuie să păstrăm corectitudinea faptelor. Numărul personalului medical este foarte redus. La 75 de bolnavi în tura de noapte este o asistentă. Am vrut să angajăm. Când am spus că e vorba de bolnavi Covid, din 17 candidați au rămas doar 3. Comentăm lucruri despre care nu avem date certe. Lăsați-mă să verificăm și vom reveni cu un răspuns”. 

Sursa realitatea.net

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentFOTO Accident grav. Printre răniți un bebeluș de 4 luni
Articolul următorUnirea Slobozia pierde în prelungiri, meciul cu Metaloglobus