DIICOT a anunţat joi că, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, a fost înregistrată o captură istorică de droguri,  1.452 de kilograme de heroină, găsite în containere din Portul Constanţa.  Pe piața neagră, valorează 45 de milioane de euro.

 

„La data de 20.05.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, pe teritoriul României, iar, în cadrul unui ordin european de anchetă, alte 5 percheziții, pe teritoriul unor state vest-europene, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internațional de droguri de mare risc.”

Drogurile au fost descoperite în Portul Constanța, în două containere cu materiale de construcție, aduse din Iran, cu destinația finală vestul Europei. Valoarea drogurilor este de 45.000.000 de euro, fiind a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană din ultimii ani.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul autorităților judiciare din Ungaria, Austria, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă și Franța.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentFOTO Mașină cuprinsă de flăcări. Panică pe stradă
Articolul următorPSD: revocarea urgenta din funcție a ministrului Economiei, Claudiu Năsui!