Victor Moraru, şeful administrativ al judeţului Ialomiţa, unul dintre cele mai sărace din România, are o indemnizaţie lunară de 20.520 lei!

Nu fac parte dintre cei puțini, evident, care cred că domnul Victor Moraru este prost de dă în gropi. Nu mi-aș permite luxul unei asemenea opinii! Dar cred că domnul Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, cântărește cu măsuri diferite fapte similare. Iar asta nu este o formă de prostie, ci una de șmecherie cultivată și formată pe islazul comunal de la Amara, locul de unde a răsărit acest geniu administrativ sortit să conducă o turmă de fraieri.

Demonstrația este simplu de făcut dacă analizăm două evenimente petrecute la nici un an distanță între ele. Este vorba despre constatările făcute de Camera de Conturi Ialomița la două instituții din subordinea Consiliului Județean, unde s-au descoperit abateri similare. Este vorba despre aceeași faptă, respectiv acordarea ilegală de sporuri și salarii, tratată diferit de marele om politic din fruntea județului nostru.

Moraru, ciuma (roșie)!

Pe ordinea de zi a ședinței CJI din 27 martie se află două proiecte de hotărâri care vizează sancționarea domnului Chiriță Nicolae, directorului Direcției Județene de Evidență a Persoanei.  Una dintre abateri a fost constatată de Camera de Conturi în iulie 2018 și vizează acordarea de sporuri ilegale în sumă de 80.412 lei. În fapt, domnul director Chiriță a fost cuprins de febra salariilor mărite și, anticipând politica salarială debilă a PSD, a crescut lefurile subordonaților încă din 2015, acordându-le spor de dispozitiv și spor de condiții vătămătoare.

N-a dat în cap la oameni și pentru asta dl Moraru a manifestat clemență și a propus consilierilor o sancțiune bazată pe confiscarea boilor de la bicicleta dlui Chiriță. Mai exact, generosul președinte a decis că o mustrare scrisă ar fi suficientă pentru bietul director de partid.Cea de-a doua sancțiune propusă de intransigentul domn Moraru pentru același domn Chiriță este ceva mai drastică. Oripilat de erorile de management  ale directorului, Președintele vrea să umble la portofelul indisciplinatului din care ar sălta 20% pe trei luni. Ca să se învețe minte!

Moraru, muma (managerei)!

În contrast cu atitudinea necruțătoare de apărător al interesului public, Moraru se blegește inexplicabil atunci când în discuție apare un raport de audit întocmit de Camera de Conturi la Spitalul Județean Slobozia. Misiunea de audit a avut loc în perioada aprilie-mai 2018 și a constatat că salariul managerului și cel al directorului medical erau mai mari decât cele stabilite de legislația specifică. De asemenea s-a mai constatat că doamna manager a acordat niște sporuri pentru funcții de conducere unor cetățeni care nu îndeplinesc condițiile legale. Potrivit legislației care reglementează salarizarea managerilor de spitale, dl Moraru a produs un găuroi de 6000 de lei lunar vreme de 12 luni doar în cazul salariului doamnei manager, majorat ilegal din aprilie 2018 prin augusta-i dispoziție!

Asta înseamnă că prin decizia sa, nevalidată de Consiliul Județean și pe care nimeni n-a văzut-o vreodată, dl Moraru ne-a furat din buzunare 72.000 de lei. Iar dacă contabilizăm și banii pe care dna manager i-a plătit ilegal diverșilor angajați cu stea în frunte de la spital, găuroiul asupra căruia Moraru meditează bovin este mult mai mare decât cel produs de dl Chiriță. Cum dispozițiile de majorare a salariului managerului de la spital nu au fost validate de CJI, în aer plutește un ușor iz de infracțiune.

Cum nu se putea sancționa singur, deși ar fi meritat, Moraru a uitat să informeze plenul consiliului despre golăniile salariale de la spitalul județean. Iar când a fost interpelat de consilieri pe această temă a afirmat cu aroganță că va plăti din buzunar un eventual prejudiciu cauzat de managera- clonă a spitalului. De aceea mă întorc și arătă că un asemenea domn nu poate fi suspectat de prostie. E vorba doar despre șmecheria aia tipic ghiolbănească, născută din încrucișarea nefericită a neamului prost cu aroganța studiată a idiotului util. Nu e grav, se tratează prin vot!

 

 

Articolul precedentUltimatum pentru o sută de locuitori din Ciulniţa: vă racordaţi la canalizare sau primiţi amendă!
Articolul următorPrimăria Slobozia finanţează echipele de handbal feminin şi fotbal la valoarea anului trecut